Revolutie in de keuken!
Wij hebben 5 vleesnamen vertaald zodat ze minder misleidend zijn
De uitspraak van het Europees Parlement voor toelating van vleesnamen voor vegetarische producten heeft een staartje gekregen. Zijn vleesnamen namelijk niet zelf heel misleidend?
Drie manieren om erachter te komen of het gehakt rul is
Het is de geheimzinnige opdracht die de supermarkt de mens heeft meegegeven: ‘bak het gehakt tot het rul is’. Maar wanneer is het gehakt rul?
Slachthuizen beginnen campagne over leuke kanten van het vak
Slachthuizen zijn de laatste tijd voortdurend negatief in het nieuws.
‘Als die malle Chinezen geen varkens zouden eten, zou er nu geen varkensvirus zijn’
Nu er een nieuw varkensvirus rondwaart in China, dreigt een volgende pandemie. Veel mensen vragen zich hardop af waarom men in China al die vreemde dieren consumeert en het daar zo normaal is dat deze exotische dieren op grote markten worden verhandeld.
Schokkende beelden slachthuis tonen man met corona die nog gewoon aan het werk is
Er zijn onthullende beelden opgedoken van een Nederlands slachthuis.
Man heeft zo veel zin in vlees dat hij er een plastic bakje voor in zijn winkelmandje zou stoppen
De 43-jarige Fred heeft zo’n ongelofelijke zin in een stukje vlees, dat hij ervoor wel een plastic bakje uit het supermarktschap zou pakken.
Rutte is anders gaan denken over HEMA-worst
Rutte is de afgelopen jaren anders gaan denken over de HEMA-worst.
Hoe veilig zijn de slachthuizen? We vroegen het een varken en twee kippen
Deze week zijn de eerste slachthuizen gesloten vanwege onveilige omstandigheden voor werknemers. Voelen de dieren zich nog wel veilig nu het virus zich ook daar verspreidt?
‘Slachthuizen mogen weer open zodra ze scharrel-Polen hebben’
Veel slachthuizen in Nederland moeten dicht omdat de werknemers veel te dicht op elkaar werken.
Kweekvleeslab experimenteert met martelen stamcellen
Om kweekvlees populairder te maken, experimenteren laboratoria met het martelen van stamcellen.
Minikoeien bedreigd met uitsterven: stop het gourmetten
Vandaag start een landelijke campagne tegen het gourmetten op oudejaarsavond. De initiatiefnemers van de campagne waarschuwen voor het uitsterven van mini-boerderijdieren.
Kalkoen probeert zich dit jaar eens niet vol te proppen
Djayvano, een kalkoen uit IJsselstein, hoopt zich dit jaar met kerst eens in te houden.
Kerstpakket is doos vol ragout
Een leuke verrassing voor het administratief personeel van transportbedrijf BeKro: het kerstpakket is dit jaar een schoenendoos vol ragout.
6 tips om je 8 miljoen pasgeboren vleeskuikens met zorg en liefde te behandelen
We kennen het allemaal: er zijn vannacht 8 miljoen vleeskuikens in je biofabriek geboren.
Jumbo viert dierendag door duizenden vleeswaren terug te roepen
Jumbo heeft besloten om 135 soorten vleeswaren uit de winkels te halen. Op die manier willen ze de […]
Hoe leg je aan je kleinkinderen uit wat je deed tijdens de bio-industrie?
Het kan lastig zijn om je kleinkinderen uit te leggen wat jij deed tijdens de bio-industrie.
Duivels dilemma: willen we de aarde redden of willen we barbecueën?
Gisteren bracht de VN een klimaatrapport naar buiten waarin weer eens werd benadrukt dat we met elkaar veel […]
Varken blij dat hij op koele dag naar slachthuis mag
De extreme hitte is voorlopig voorbij en dat is goed nieuws voor de varkens die onderweg zijn naar het slachthuis.
Vrouw die steeds minder vlees eet baalt van vegetariërs die haar shine stelen
De vijfentwintigjarige Patricia draagt graag een steentje bij aan een betere wereld.