George Rudy / Shutterstock.com

Trend: minder praten over wel of geen vlees eten

'Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven'

Gesprekken over het wel of niet eten van vlees zijn niet langer de norm in Nederland. Met name in de Randstad is de trend om maar af en toe over vlees eten te praten duidelijk zichtbaar.

Eva Jochemsen (31) uit Amsterdam vond het een te grote stap om helemaal niet meer over vlees eten te praten. “Vroeger hadden mijn vriend en ik het elke dag over de bioindustrie, de gezondheidsvoordelen van vegetarisch eten en hoe lekker kipnuggets zijn. Om daar dan ineens helemaal mee te stoppen, dat leek ons te ingrijpend”, legt ze uit. “Nu hebben we het er twee dagen per week niet over. Dat is best goed te doen.”

Volgens Eva zijn er genoeg alternatieve gespreksonderwerpen. “Op dinsdag en vrijdag praten we nu bijvoorbeeld over smeltende poolkappen en darts. Dat doet er tegenwoordig zeker niet aan onder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk weer aan Brexit. Eindeloze gesprekken met de experts over wel of niet, waar gaat het over: hoe word je er financieel beter van.
Er is zo weinig toekomst in een of ander zinnig opzicht, dat de enige moraal is hoe je eruitziet, c.q. het vereeuwigen van de uiterlijke jeugd die innerlijk de stijl van hun overgrootouders heeft voortgezet.

Reageer