stockphoto mania

Kippen met tofusmaak gefokt om vegetariërsmarkt te veroveren

'Zelfs de structuur is niet van tofu te onderscheiden'

Een revolutie op de voedselmarkt: genetische ingenieurs van de Universiteit van Tokio is het voor het eerst gelukt om kippen met tofusmaak te fokken. De vleesindustrie hoopt nu eindelijk de markt voor vegetariërs te veroveren.

“We hebben voor de smaak van tofu verschillende genen uit de sojaboon geïsoleerd en die bij onze testkippen geïmplanteerd”, vertelt Tsuyoshi Hinamoto, leider van het succesvolle experiment. “Zelfs de structuur van het kippenvlees is niet van tofu te onderscheiden.”

Het zal niet lang meer duren voordat de tofukippen op de markt komen. Uit een blinde test bleek dat negen van de tien vegetariërs geen verschil proeft tussen tofukippengerechten en de gebruikelijke tofugerechten.

De vleesindustrie ziet het als een gat in de markt. “Het was voor ons altijd onduidelijk waarom vegetariërs en veganisten liever tofu aten dan een sappig stukje vlees. Maar nu kunnen ze niet meer om ons heen. Om alle vegetariërs ter wereld een goedkoop stukje tofuvlees te geven, zullen we grootschalige tofukippenboerderijen oprichten en grote hoeveelheden tofuvlees produceren.”

Naast andere dieren met tofusmaak, willen de Japanse wetenschappers nog witbrood met speltaroma, light-producten met de volledige suikerhoeveelheid en melkchocolade met de smaak van bladsla ontwikkelen.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh ja, en hooggewaardeerde ir. F. tot Bokhoven is bezig tomaten te klonen die het keurmerk biologisch kunnen blijven voeren ongeacht de hoeveelheid pesticiden die je gebruikt. Dat onderzoek liep al in de jaren ’90.

Reageer
gravatar

Dat is erg knap, want ze kwamen van ver. De met water opgepompte kipfilet bij de Appie was eind vorige eeuw nog mijlenver verwijderd van de kwaliteit en smaaksensatie van ongemarineerde tofu.

Reageer
gravatar

Dit is gewoon manipulatie . Mensen eten geen vlees omdat ze tegen het doden van dieren zijn . Zullen we voortaan varkens fokken met chocoladesmaak ? Idioten !!!

Reageer
gravatar

In Japan zijn ze al heel ver met het genetisch inbrengen van genen van zwijnen in walvissen.
Walvisfarms zijn een mooi, diervriendelijk alternatief voor die vreselijke varkensflats!

Reageer
gravatar

Hoe misselijk makend kan de voedsel producent bezig zijn…. Zo zie je maar weer de mens is het beestachtige wezen hier op aarde…..respect voor onze medebewoners is er niet..☺??

Reageer
gravatar

Vegetarian want NO meat because the cruelty to animals of the breeders and how the animals transported in small box many many hours, without water.
There is no respect by the breeders and slaughters. Stop this stupid plan with this chicken.

Reageer
gravatar

Ik zat in het testpanel en ik moet zeggen dat het vlees van die kip een toffe smaak had. Ik ben om: ik ga voor de kip. Uit angst voor represailles van veganisten wens ik echter anoniem te blijven.

Reageer
gravatar

De wetenschappers hebben ook op andere gebieden niet stilgezeten.
Zo is bekend dat atleten als Wilson Kipsang genetisch gemanipuleeerd zijn om meer marathons te kunnen winnen.

Reageer
gravatar

Altijd weer die morbide Jappen met hun overdreven gedoe,

Tofu is tamelijk eiwitrijk en dat past niet met de rest in die schaal. Nog voor de geboorte ontploft het kuiken, en staat de kip binnen drie jaar op de lijst van uitstervende rassen.

Reageer