Kip daalt op ranglijst van veelzijdige stukjes vlees

Rundergehakt nieuwe koploper Allround Meat Index

Kip is gedaald op de ranglijst van veelzijdige stukjes vlees. Het veelzijdige product (kip) dat jarenlang bovenaan stond op de Allround Meat Index, is dit jaar in veelzijdigheid voorbijgestreefd door rundergehakt. Wel blijft kip veelzijdiger dan stukjes vlees als ham en spek. De Allround Meat Index wordt elk jaar opgesteld door deskundigen op het gebied van veelzijdigheid en vlees.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is onvoorstelbaar dat het areaal plofkippen nog niet op veelzijdigheid is getoetst door Al Qaeda c.s. In Brabawe zijn er megastallen met 5.000 plofkippen per m². In het assortiment alternatieve explosieven in Irak en Afghanistan is er naast bermbommen, gebomvestte boerka’s, stedelijke slamuilezels en rurale knalgeiten nog geen Mujaheddien die in een helder ogenblik op het idee kwam van plofkippen. Je moet er toch niet aan denken dat men via KFC explosieven in de haute cuisine van de VS infiltreert. Bomvol hormonen en antibiotica. Pfft.

Reageer
gravatar

Sorry, maar er is toch geen enkele vleessoort met zoveel verschillende soorten antibiotica als de kip… ik zou de definitie van veelzijdigheid nog weleens aan de kaak willen stellen hier! Derhalve strijd ik voor meer structuur in de nomenclatuur! Veelzijdigheid betekent ook dat ik help tegen voorhoofdsholteonstekingen, pneumonie, als preventieve profylaxe, tandvleesontstekingen, ontstoken nagelriemen van alle extremiteiten etc etc…. Geen enkel ander vlees kan daar aan tippen! Dus de kip moet weer terug op de eerste plaats.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat RG altijd al hoog stond – met VZSV-K met ik wat minder – ik vind RG veel practischer bij het maken van CCC – met VZSV-K vind ik vel, draderig, vet een echt probleem. Maar de Mincemeat-F staven uit het plaatselijke kot zijn niet slecht – alhoewel prijzig met de MMF uit de super – er moet dus meer onderzoek volgen op de verbetering van de VZSV-K artikelen en de status van CCC mbt tot het toevoegen van de K.

vind ik..

Reageer
gravatar

Feitelijk zou rundvlees dus veelzijdiger moeten zijn want daar kun je niet alleen gehakt van maken, er zijn nog veel meer mogelijkheden en het maken van gehakt is daar slechts een van.

Reageer
gravatar

Persoonlijk waardeer ik een broodje aap meer.

Reageer
gravatar

Helaas is de allround meat index een door de nederlandse vereniging van varkenshouders opgezet initiatief om de europese campagne voor kipproducten te ondermijnen.
In deze nieuwe strategie wordt uitgegaan van eigen kracht en in het bijzonder van de vele gangbare namen voor varkensvlees-producten zoals ham en spek als voorbeelden van vlees.

Reageer
gravatar

Kijk op het plaatje: legkippen! Een kleine 300 eitjes per jaar ==> daarna in de soep! Vleeskippen worden niet ouder dan 1,5 tot 2 maanden.

Reageer
gravatar

Hoeveel zijden heeft rundergehakt dan? Als je er een bal van draait kun je toch niet meer spreken van veel zijden? Dit in tegenstelling tot kipfiletblokjes welke per blokje al 6 zijdes heeft. Moet je nagaan hoe veelzijdig een bakje kipfiletblokjes van 250 gram is.

Reageer
gravatar

Het is leuk die veelzijdigheid van vlees, maar het is een misser van formaat dat vis uitgesloten is van deze ranglijst. De veelzijdigheid van vis staat immers buiten kijf. Niet alleen zijn 2 vissen en wat brood genoeg om duizenden mensen te eten te geven.

Ook werden vissen al ver voor de christelijke jaartelling in gebruik genomen als duikboot.

De vis is zelfs zo veelzijdig dat het ook als werkwoord gebruikt kan worden. Ik heb echter nog nooit iemand zien kippen koeien of varken.

Zoals ik zei een gemiste kans.

Reageer
gravatar

Rundergehakt is inderdaad het meest veelzijdige vlees, vooral sinds wij weten hoeveel paarden er in zitten. Laatst begon er nog een stukje vlees bij ons in de pan te hinneken! En dacht u dat die schimmel straks weer helemaal terug naar Spanje gaat?

Reageer
gravatar

Toch wil ik ook hier een lans breken voor het slakkenvlees. Een vergeten, oude vleesgroep die veelzijdiger is dan we denken. Niet alleen met de traditionele knoflookboter maar ook op de barbecue niet te versmaden. Daarbij is het ook vlees wat gemakkelijk te rapen is en past het uitstekend in de nieuwe trend van ‘slowfood’.

Reageer
gravatar

Zelf heb ik liever onzijdig vlees.

Reageer
gravatar

Ik ben het er wel mee eens. Laatst heb ik mijn hele huis met rundergehakt geïsoleerd. Probeer dat maar eens met kippenboutjes of karbonades…

Reageer
gravatar

Een verk(n)ipt artikel, dat een vertekend beeld geeft…. Ik heb zelf kippen, en ik moet zeggen: ze zijn verdomd veelzijdig! Daar kan geen rund of varken tegen op. Zo doet Taco dagelijks mijn huiswerk, en gaat ze drie maal daags met de hond wandelen. De andere kip, Nugget speelt een aardig partijtje viool, en kan ook met rummycuppen goed meekomen. Ondertussen leggen ze eieren, houden het toilet schoon, en lappen de ramen. Zeg nou zelf: daar kan een koe nog een puntje aan zuigen!

Reageer
gravatar

U geeft hier nu wel mooi de voordelen weer van de veelzijdigheid van kippen, maar houdt wel alle nadelen achterwegen, jammer.

Kippen staan er bijvoorbeeld ook om bekend om veel te pikken, en ze kakelen continue.

Kippen, je kan beter vrouwen houden.

gravatar

Waaraan? Ik heb trouwens nog nooit een koe aan wat dan ook een puntje zien zuigen.

gravatar

Hoe zit het dan met het ei, wordt ook nooit genoemd, het ei was er toch echt eerder dan het varken en rund. Bovendien heel veelzeidig. Denk aan paasei, gebakken ei, gekookt ei, spiegel ei, eisselmeer, kieviets ei, eiland en ga zo maar door.

Reageer
gravatar

Ja sorry hoor, ik wil niet lullig overkomen, maar ei is gewoon minderwaardig als vlees. Zelfs vegetariërs erkennen het niet als vlees. Ik heb eieren als vrienden hoor, daar niet van, maar ik zeg het gewoon zoals ik het zie.

gravatar

Dit is weer een typisch voorbeeld van het schrijnende racisme onder Nederlanders. Die zogeheten ‘deskundigen’ zullen ook wel weer grijze blanke mannen zijn die het maar al te fijn vinden om het Nederlandse Rund te verheffen boven de van oorsprong Oosterse kip. Zaterdag demonstratie voor de McDonalds op de Dam!

Reageer
gravatar

Dit artikel is erg onzorgvuldig samengesteld. Sinds 2010 staat kip natuurlijk al lang niet meer boven aan de ranglijst en is indertijd vervangen door kist. Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kist.

Reageer
gravatar

Ik vind het jammer dat in deze context het varken weer geheel wordt buitengesloten. Het Rund en de Kip worden met naam en toenaam genoemd, maar het Varken wordt wederom compleet in het verdomhoekje gestopt!

Dit is je reinste fascisme!

Reageer
gravatar

Mooi om te zien dat iemand het opneemt voor de minder veelzijdigen, maar mag ik u eraan herinneren dat ham én bacon beiden varkensvlees zijn. Had nou maar wat beter opgelet op de basisschool.
Een goedendag

gravatar

Beste Mozes,

U snapt het niet. Het Varken wordt niet met naam en toenaam benoemd, dat is wat er faliekant mis gaat. Leest u ergens het woord varken????