Shutterstock / Gorodenkoff

Shutterstock / Gorodenkoff

De ware kerstgedachte: het gaat niet om de kwaliteit van het eten, maar om de hoeveelheid

Het is bijna kerst, en dat betekent dat we als collectief stilstaan bij die enige echte kerstgedachte, die ene verbindende boodschap waar het allemaal om draait in deze rap veranderende maatschappij: het gaat niet om de kwaliteit van het eten, maar om de hoeveelheid.

Het is niet voor niets dat vrijwel iedere Nederlander eventjes stilstaat bij wat echt belangrijk is: tyfusveel eten naar binnen werken. Dat het daarbij niet uitmaakt of dat eten nou warm of koud, gezond of ongezond, lekker of niet lekker is, dát maakt het kerstfeest zo’n uniek feest.

Al van kinds af aan houdt de inmiddels 86-jarige Frieda intens van kerst. “Het is de enige periode dat je je niet drukt maakt over hoe eten is klaargemaakt, zo lang je maar door blijft kanen tot je de hele tafel over sproeit. En dat niemand je dan veroordeelt. Het is prachtig. Natuurlijk, die lichtjes en alles zijn ook leuk. Maar het draait voor mij bij kerst vooral om te symboliek: je gunt iedereen een buik die nog vier dagen lang op knappen staat. Mooi.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volledig mee eens.
HOY-Worst b.v. heeft geen enkele kwaliteit, maar in grote hoeveelheden naar binnen gewerkt, heeft het een enorm effect.
Alleen op mensen met een hoge kwaliteit sluitspieren heeft het geen effect.
Hoy-Worst heeft ook een super kerstaanbieding: 65 halen, 64 betalen!! En met cash back!!

Reageer