Shutterstock / ArtFamily

Shutterstock / ArtFamily

Gezondheidsraad: ‘Ongezond eten moet net zo onbetaalbaar worden als gezond eten’

Veel Nederlanders kiezen nog te vaak voor ongezond eten, omdat gezondere varianten onbetaalbaar zijn. De Gezondheidsraad luidt de noodklok en dringt erop aan dat ongezond eten minstens net zo onbetaalbaar moet worden als eten dat wel bijdraagt aan je gezondheid.

“We moeten er alles aan doen om ongezond eten te ontmoedigen”, laat een woordvoerder van de Gezondheidsraad weten. “En dat klinkt streng, maar als je 12 euro moet betalen voor een kroketje, dan kies je toch eerder voor een snoepworteltje van 11 euro. Zo werkt het nu eenmaal.”

De Gezondheidsraad vindt dat het probleem in Nederland wordt onderschat. “Een veel te groot deel van de Nederlandse jongeren kampt met overgewicht. Dat kan gewoon niet. En hoe komt dat? Omdat ze voor een appel en een ei producten kunnen kopen die niet zo gezond zijn als, ik noem maar wat, een appel en een ei. Zeker voor kinderen die niet zo veel te besteden hebben, zou het heel veel uitmaken als we fastfood onbetaalbaar maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *