Shutterstock / wavebreakmedia

Shutterstock / wavebreakmedia

Sari (21) doet gezond en neemt tequila zonder zout

De eenentwintigjarige Sari is gestopt met het nemen van zout bij tequila. “Zout verhoogt je bloeddruk", zegt ze. "Wat uiteindelijk leidt tot hart- en vaatziekten.” Ook is het een onnodige toevoeging, vindt ze, en is haar smaak nu beter dan eerst. “Ik proef het citroentje nu meer.”

"Waar ik vooral moeite mee heb, is hoe genormaliseerd zoutgebruik is in de maatschappij. Als ik bij vrienden ga eten, wat komt er dan standaard op tafel? Zout. En als iedereen wat neemt, voel je toch druk om ook wat te nemen.”

Na een avondje stappen haalt Sari vaak een kapsalon. “Natuurlijk is dat niet gezond, maar wanneer je twaalf tequila’s zonder zout hebt genomen dan kan het wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *