Shutterstock / Gigra / Gorodenkoff

Shutterstock / Gigra / Gorodenkoff

Loe: ‘Mijn opa at zijn hele leven af en toe een rookworst en is daar ook 90 mee geworden’

De verhalen dat rookaroma’s in rookworst schadelijk en zelfs kankerverwekkend zouden zijn, gaan er bij Loe (23) niet in. “Mijn opa heeft zijn hele leven rookworst gegeten en is daar ook negentig mee geworden”, luidt haar verklaring.

Loe: “Natuurlijk zat hij niet de hele dag rookworsten weg te werken, hij was meer een gelegenheidsrookworsteter, maar al met al heeft hij toch veel van dat zogenaamde kankerwerekkende spul naar binnen gewerkt. Hij is daarmee dertig jaar ouder geworden dan de buurman, die werd overreden door een vrachtwagen. Ik bedoel maar.”

Als het aan Loe ligt, blijven fabrikanten dus gewoon rookworsten met rookaroma’s verkopen. “Natuurlijk, iets wat zo verslavend is, is misschien niet altijd even goed, maar het zou een belediging voor mijn opa Nico zijn als je nu gaat verbieden om een beetje van je leven te genieten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een gezond alternatief is de HOY-Worst. De kwaliteit van die worst is dusdanig, dat de kans dat je hem binnen houdt uitermate klein is. Daarmee is ook de kans op kankerverwekkende stoffen in het lichaam miniem. Het maakt daarbij niet uit of de HOY-worst gerookt is of niet. Niemand kent het uiterst geheime fabricage proces.
Maar alleen al het lezen van de ingrediënten lijst doet je naar het toilet rennen.
Smakelijk eten verder.

Reageer