Shutterstock

Shutterstock

Man opgelucht dat zijn kip geen hobbykip is

De 44-jarige Hans uit De Rijp haalde opgelucht adem nadat eerder vandaag De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing gaf voor te hoge concentraties PFAS in eieren van hobbykippen. Zijn kip is gelukkig helemaal geen hobbykip.

“De schrik zat er even goed in toen ik het nieuws hoorde over de hoeveelheid PFAS in eieren”, reageert Hans. “Iedere dag eet ik een eitje van onze kip. Mijn leven flitste aan mij voorbij. Ik voelde mijn immuunsysteem al instorten en mijn lever kapot gaan. Toen pas las ik dat het ging om hobbykippen.”

Hans vervolgt: “De kinderen wilden een dier en een hond zag ik niet zitten. Toen werd het maar een kip. En dat kan je geen hobby noemen hoor. Hij maakt je wakker in de ochtend, dat beest moet eten, kooi schoonmaken, eieren rapen, etc. etc.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *