Shutterstock: Guitar Photographer

Shutterstock: Guitar Photographer

Is plofkip alleen nog maar voor de ‘happy few’?

Eind 2023 zal er in de Nederlandse supermarkten alleen nog maar kip met minstens één Beter Leven-ster in de schappen liggen. De altijd zo toegankelijke plofkip is er dan niet meer te vinden. Is dit veelzijdige stukje vlees straks alleen beschikbaar voor de ‘happy few’?

“Je merkt nu echt dat vlees waarvoor dieren zijn vetgemest niet meer beschikbaar is voor de gewone man”, zegt een betreurde Huib Goossens, eigenaar van pluimveeverwerkingsbedrijf De Blije Hen. “En daarmee komt plofkip eigenlijk in het rijtje te staan bij ander luxe vlees, zoals foie gras.”

Goossens hoopt dat een aantal speciale slagerijen de plofkip nog wel in hun assortiment willen opnemen. “Maarja, dan moeten ze dat wel aantrekkelijk maken voor de klant. Misschien met een hele goede aanbieding.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HOY-worst bestaat uitsluitend uit duurzaam vlees. HOY is het beste antwoord op de klimaatverandering. Wil je vlees blijven eten? Kies HOY! Geen reclame, gewoon feiten!

gravatar

En voor het verspreiden van leugens en laster kom jij per direct op de vijanden van HOY-lijst! Geen enkele Belgische trol zal de goede reputatie van het oer-Nederlandse HOY schaden!