Student wil later veel geld verdienen zodat hij gesneden kipfilet kan kopen

‘Op een dag hoef ik nooit meer kip te snijden’

De Jumbo, half zes in de avond. Bij het vleesschap staat student Jarmo (21) vol jaloezie te kijken naar de man naast hem. De man draagt een maatpak van Armani, schoenen van Roberto Cavalli en in zijn hand heeft hij een pak kipfiletblokjes. Dat laatste zou Jarmo later ook wel willen: zoveel geld verdienen dat je kipfilet kan kopen die al helemaal gesneden is. 

Verlekkerd ziet Jarmo toe hoe de man het pak kipfilet in zijn hand weegt en vervolgens rustig in zijn mandje laat ploffen. Alsof het niks is. Op een dag, denkt Jarmo bij zichzelf. Op een dag ben ik die man. 

Nadat Jarmo bij de zelfscankassa zijn eigen homp kipfilet (275 gram) heeft afgerekend, keert hij met hernieuwde motivatie terug naar huis. Weet je, denkt Jarmo, die man is ook ooit begonnen met een heel stuk kipfilet. Mijn tijd komt nog wel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *