Shutterstock / chainarong06

Shutterstock / chainarong06

Man die één keer per week sport, eet elke dag kip

‘Belangrijk voor de spieropbouw’

‘Belangrijk voor de spieropbouw’

De 27-jarige Davy gaat één keer per week een half uur naar de sportschool. Om zijn spieropbouw te optimaliseren eet hij daarnaast zeven dagen per week een halve kilo kip.

“Het gaat om de details”, zegt Davy terwijl hij in de supermarkt boven het schap met gevogelte hangt. Hij wikt en weegt tussen een pak drumsticks en een pak kipshoarma. Uiteindelijk kiest hij voor allebei. “Er zit geen té in kip zeg ik altijd.”

Later op de dag haalt Davy voor de zekerheid nog wat kipnuggets bij MacDonalds. “In kip zitten belangrijke eiwitten” zegt hij tussen het smakken door. “Dat is belangrijk voor je spieropbouw en spierherstel.” Hij dipt een nugget in de barbecuesaus. “Anders word je nooit groot en sterk.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *