Wakker Dier eist grotere pannen voor scharrelvlees

'In een doorsnee pan kunnen ze geen kant op'

Veel dieren moeten het na hun dood stellen met een klontje boter, tijm en een kleine pan van hooguit 20 centimeter doorsnee. Als het aan stichting Wakker Dier ligt, komt daar spoedig een einde aan. Met een grootscheepse campagne willen ze consumenten aansporen grotere pannen te gebruiken voor scharrelvlees, zoals een braadslee of een trog.

Woordvoerder Esther Grollo: “Kijk nou eens naar deze arme sudderlapjes. Die kunnen toch geen kant op in zo’n pan?!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In deze periode wordt veel ‘wild (‘dieprood vlees) gegeten. Speciaal voor de kleine beurs door Lidl op de markt gebracht onder het huismerk “Wild für den kleinen Börs”. In elke Guide Michelin en Lidl-folder wordt expliciet aandacht gevraagd voor het vrije bewegen van wild, ook post mortem. De nadelen van roodvlees acht ik door De Speld genoegzaam naar voren gebracht, (hoge bloeddruk, jicht en diabetes-2) maar ik onderschrijf volledig de PvdD die naast een jachtverbod vóór het Koninklijk Huis, ook pleit voor het haram (dus: niet-halal) ombrengen van prooidieren.

Reageer
gravatar

Ik vind dit echt onzin. In welke pan dan ook hebben die dieren gewoon vrij uitzicht.
Nee dan die kipnuggets die altijd met veel te veel tegelijk in een frituurpan zitten. Wakker dier zou eens wat aan deze postmortem legbatterijen moeten doen

Reageer
gravatar

Grotere pannen? Maar dan heb ik een groter fornuis nodig! Dus een grotere keuken! Dus een groter huis! En waar moet dat huis komen te staan? Waar is er nog plek? Waar nu een wei is! Dus zet die beesten in een klein stalletje anders kan ik mijn biefstuk niet in een braadslee bakken!

Reageer
gravatar

Bij de Aldi kun je tegenwoordig ook scharrelvlees kopen. Maar er is altijd een 35% sticker op de verpakking geplakt. Dat komt omdat geen fatsoenlijk mens het koopt.

Wie weet waar zo’n beest heeft rondgescharreld.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zo is het! En volgens Wakker Dier moeten we nu ook een voorbeeld aan Duitsers nemen. Die hebben namelijk een grotere bek.

Die zuinige mondjes van ons Hollanders is oorzaak nummer één voor de plaag die claustrofobie heet, en waaronder de lapjes onnodig te lijden hebben.

Reageer
gravatar

Vandaar dat Wakker Dier nu in samenwerking met AH een spaaractie voor grotere pannen op touw heeft gezet. Je natuurlijk ook nog sparen voor kleine pannen voor de plofkip.

Reageer
gravatar

Ik ben het absoluut niet met Esther eens. Met het bakken van sudderlapjes wordt geen rekening gehouden met de wens van het dier. Niet elk dier wilt bijvoorbeeld na zijn dood opgebakken en gegeten worden. Er zijn ook sudderlapjes met de wens om na hun dood begraven te worden of uitgehangen aan de waslijn. Ik vind het belachelijk dat zo iemand als Esther zich woordvoerder mag noemen van wakker dier, een zogenaamde stichting voor dierenwelzijn.

Reageer