Youtube - FABRIZIOZPH

Dit zijn de mensen die zelf hun koeien doodslaan uit onvrede over de bioindustrie

'Je proeft het verschil écht'

“Stil maar diertje”, fluistert Bern de Jong in het oor van zijn koe Bella. Zonder met zijn ogen te knipperen slaat hij vervolgens met een knuppel het licht uit Bella’s ogen. Bern maakt deel uit van een groeiende groep mensen die uit een verlangen naar puur vlees koeien zelf doodslaat.

“Als je je vlees in de supermarkt koopt, weet je gewoon niet wat ermee gebeurd is. Die bio-industrie is compleet verrot weet je.” Bern neemt ons mee naar zijn schuur, waar meerdere gebutste koeienkadavers op een rijtje aan artisinaal gesmede vleeshaken hangen. “Kijk, bij dit kalfje heb ik met eigen ogen gezien hoe hij happend naar adem voor de laatste keer met zijn ogen knipperde. Onbewerkt, en zo puur.”

Gerda hoorde vorig jaar van deze trend, op een biologisch festival. Sindsdien maakt ze haar koeien dood met voorwerpen die ook in de natuur voorkomen: stokken, rotsblokken, wurgtouw. “En ja, soms gewoon met de blote vuist. Die speciale band tussen mens en dier, daar moeten we weer naar terug. Je proeft het verschil écht”, zegt Gerda. “In de bio-industrie hebben die dieren een verschrikkelijk leven, en worden ze massaal en op machinale wijze vermoord. Geloof mij: Het is veel humaner om een dier zelf af te rossen tot het niet meer beweegt. Daar hebben ze eigenlijk gewoon recht op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou graag langs gaan bij OTTO BROERS en GERDA om met hun precies hetzelfde te doen wat zij ook graag doen. Dat verdienen ze!!!

Reageer
gravatar

Alle mensen hebben ook het recht om hun eigen ding te doen.
Het willen en grijpen is zoiets als overleven zonder noodzaak..

Maar lekker smaken heeft het laatste woord..

Zo dom, zo blijkbaar nog dommer. Zo smaakvol, zo tongstrelend en niet uitgerukt voor het proeven begon…

Zo menselijk..

Benny

Reageer
gravatar

Zo de oude zongen wijzen, zo de oude koeien veinzen. Beter één kameel door het oog dan de naald door de tong..

Een dubbele bodem is geen oorlogsbodem.

Koeieneren.

Benny