Shutterstock / Clara Bastian

Shutterstock / Clara Bastian

CO2-compensatie: KLM slacht weiland vol koeien voor elke vlucht

Vanaf 1 november biedt KLM een nieuwe keuzeoptie voor passagiers die de CO2-uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. Wanneer genoeg mensen daarvoor kiezen, zal de piloot voorafgaand aan de vlucht hoogstpersoonlijk een weiland vol koeien slachten.

“De gemiddelde koe stoot per jaar 125 kilo methaan uit, wat een 25 keer zo sterk broeikasgas is als CO2”, weet KLM-CEO Marjan Rintel. “Als je dat omrekent naar een weiland vol van die beesten, dan kun je op je vingers narekenen dat het makkelijker is om dáár je winst te behalen, dan door niet te vliegen. Sterker nog, met elk weiland dat je slacht, heb je je retourvlucht er weer uit. Zó makkelijk is duurzaam dus.

“Rintel hoopt met de koerswijziging van KLM een grote groep twijfelaars weer terug het vliegtuig in te krijgen. “Afgelopen jaren zagen we met lede ogen aan hoe ‘vliegschaamte’ steeds meer een begrip werd. Die schaamte is straks niet meer nodig. Zielig voor de koeien? Nee joh, die zouden vroeg of laat toch worden geslacht.

“Reizigers zijn blij met de extra keuze. Zoals Rintje (37), die meteen een retourvlucht van Amsterdam naar Düsseldorf boekte, om een dagje met vriendinnen te kunnen winkelen: “Voorheen kon ik alleen mijn uitstoot compenseren door extra geld te betalen. Gelukkig staat daar nu een volwaardig alternatief tegenover.”

​​

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We zijn meteen begonnen met kappen van regenwoud om genoeg koeien bij te kunnen planten voor toekomstige vluchten. Heeft niks met ons te maken, maar levert wel leuke subsidie op. LOL

Reageer