Bron Pixabay - Karamo CC BY

Bewuste consumenten kopen alleen vlees als ze zeker weten dat het afgeprijsd is

‘Ik dacht, wat ben ik voor portemonneebeul?’

Nederlanders gaan steeds bewuster om met het eten van vlees. Veel mensen eten alleen nog vlees als ze zeker weten dat het gigantisch afgeprijsd is.

Josje van Garderen koopt sinds een paar maanden alleen nog klantvriendelijk vlees: “Vroeger was ik er niet zo bewust mee bezig. Ik stopte allemaal dure biologische burgers in m’n mond, totdat ik een documentaire zag waarin uitgelegd werd hoe duur dat eigenlijk is. Toen begon ik me schuldig te voelen.”

De documentaire opende haar ogen: “Ik dacht, wat ben ik eigenlijk voor portemonneebeul? Als ik net wat meer moeite doe en naar de slager loop om kiloknallers te halen, bespaart me dat jaarlijks honderden euro’s. Weet je hoeveel plastic tasjes je daar voor kunt kopen?”

Van Garderen hoopt dat meer mensen haar voorbeeld volgen. “Eigenlijk zou goedkoop vlees verplicht moeten worden, maar van de overheid kunnen we weinig verwachten. Natuurlijk is mijn eigen gemoedsrust heel wat waard, maar eigenlijk hoop ik dat iedereen eerst nadenkt als hij in de supermarkt staat. Zolang er nog mensen bereid zijn om ruim twee euro te betalen voor een biefstukje, gaat er natuurlijk niets veranderen.“


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed artikel. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat boerderijdieren er enkel en alleen voor onze consumptie bestemd zijn. Voor echt klantvriendelijk vlees moet je bij de Aldi zijn. Vooral vlees dat bijna over de datum is lekker goedkoop. Dat kun je kopen met 50% korting.

Jammie jammie. 🙂 🙂

Corrie.

Reageer