Alice Day/shutterstock.com

Actie van Meat the Victims was niet voor niets: Bert ten Akel eet vanavond kip

De actie van Meat the Victims van maandagnacht was niet voor niets: door met 125 mensen het erf van een nietsvermoedende varkensboer binnen te dringen en vervolgens diens stal te bezetten heeft Bert ten Akel besloten vanavond kip te eten. De actievoerders kunnen daarmee spreken van een succes.

“Ja, eigenlijk is het schandalig hoe we in dit land met varkens omgaan”, zegt Bert. “De activisten hebben mijn ogen geopend. Dit kan zo niet langer, ik doe er niet meer aan mee. Geen speklapje voor mij vanavond. Ik ga meteen naar de supermarkt om kip te halen.”

Een actievoerder van Meat the Victims is blij: “Hier doe je het voor. Het zijn excessieve methodes, maar we hebben duidelijk het juiste signaal afgegeven. Ik haat kippen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ria, wat een lieverds gisteren in onze stal. Zo hartveroverend, gewoonweg om op te eten.

gravatar

Kip heeft wel eem stuk lagere CO2 uitstoot. Wat oa komt door een stuk minder voer dat nodig is voor dezelfde hoevelheid vlees.

Effectiever beestje dus.

Qua ethiek ga ik geen uitspraken doen.

gravatar

het feit dat we waarschijnlijk voor veel minder geld plof kip uit het buitenland halen en onze kippen in nederland het waarschijnlijk een stuk beter hebben. klop de zin van bert niet helemaal. want waarschijnlijk importeren we al onze kip voor heel veel procent uit het buitenland waar kip ook te lijden heeft.