Bodnar Taras / shutterstock.com

Man eet nog maar 6 dagen per week filet americain want hij is nu flexitariër

‘Er zijn gewoon nog mensen die iedere dag vlees eten’

Een duurzame leefstijl wordt steeds populairder. Ook binnen de vriendenkring van Bert van der Meer (36) wordt steeds meer gerecycled, de fiets genomen in plaats van de auto en de doorsnee luier ingeruild voor een wasbare variant. Het toenemende gevoel van ongemak over dat hij er niet meer bijhoorde, dreef Bert ertoe zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij eet nog maar zes dagen per week vlees en kan zich nu trots flexitariër noemen.

Bert legt uit dat het niet makkelijk was om van de ene op de andere dag nog maar zes dagen per week zijn boterhammen te besmeren met filet americain. “Hoeveel dikker moet de filet de andere dagen gesmeerd worden om nog wel aan genoeg eiwitten te komen? En hoe ga je om met bedorven eiersalade, omdat die maar een keer per week wordt gebruikt? Dat zijn zaken waar je een weg in moet zien te vinden.”

Nu Bert erkend klimaatvoorvechter is binnen zijn vriendengroep, heeft hij het graag over zijn goede daden. “Er zijn gewoon nog mensen die iedere dag vlees eten”, zegt Bert terwijl hij een hap neemt van zijn zesde boterham filet, omdat het vandaag niet zijn vleesvrije dag is. “Onbegrijpelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trouwens: goed vlees vermaalt men niet.

En dan zit er in ‘Amerikaans gehakt’ ook nog een extra dosis conserveermiddel en kleurstoffen.

Smullen maar!

Reageer
gravatar

Op Facebook heb ik gelezen dat de consumptie van vlees vooral in derde wereldlanden toeneemt. Daar ligt het probleem! Het lijkt mij beter dat Bert zich daar op focust.

Misschien is het een leuk idee dat Bert samen met zijn vriendengroep een “? Stop De Toename Van Vleesconsumptie In Derde Wereldlanden Run ?” organiseert.

Waarschijnlijk zullen genoeg hypocriete Nederlandse ‘wereldburgers’ zich daarvoor aanmelden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij het koffiehoekje vinden ze een SDTVVIDW-loop een goed idee. Je kunt er namelijk een hoop likes op Facebook mee halen.

gravatar

gaat niet extreem genoeg. Als je het milieu nog minder wilt belasten moet je gewoon voor de trein springen. Dat ga ik nu doen, dus sorry voor de mensen die de trein op station Waalwijk willen stappen

Reageer
gravatar

Beste ik weet niet wie,

Ik zou maar niet op het busstation van Waalwijk voor de trein springen. Het is nogal een sprong! De afstand tot het dichtstbijzijnde treinspoor is een flink eind.

Ik zou sowieso vanmiddag niet naar het Waalwijkse busstation gaan, want het stikt er dan van de reizigers naar Eindhoven voor het kampioenschapsfeest van PSV.

gravatar

sorry, ik wist niet dat Waalwijk geen treinstation had. Dan moet ik maar niet het milieu willen verbeteren en me er bij neerleggen dat de heer Roemer niet meer de lijder/leider is van SP

gravatar

Ik wil in herinnering roepen de oproep waarin ons geliefd medium De Speld jaren geleden mijn voormalige werkgever heeft geadviseerd om een speciaal kort traject met zelfrijdende treinen te bestemmen voor zelfdoding. Daarmee zouden mijn collega’s en machinisten bespaard blijven van deze traumatische gebeurtenissen.

Heeft dit advies gevolg gekregen? Ik meen van niet. Maar ik durf daar verder geen oordeel over te vellen, omdat ik mijn NS-pensioen niet in de waagschaal durf te stellen..

gravatar

Ketamine neusspray verlicht depressie in korte tijd. De fabrikant Janssen suggereert met een proef van de Yale universiteit dat het nuttig kan zijn het hiaat met conventionele antidepressiva, die weken nodig hebben, te overbruggen bij bijvoorbeeld bij een onmiddellijk gevaar van zelfmoord.

gravatar

Beste lezers, even serieus.

Ik ben het gloeiend eens met Cor Rector, meneer of mevrouw Taaladvies en collega Van der Plas.
Het onrechtmatig plegen van moord is iets anders dan het rechtmatig gebruik van het zelfbeschikkingrecht.

Vrijwel elk mens heeft wel eens gedacht over het beëindigen van het eigen leven (zelfdoding); echter weinigen over het beëindigen van andermens leven (moord).

gravatar

prof. dr Hersenkraker, psychiater,

Een goede uitleg. Van belang zo rond verkiezingstijd. Ik heb trouwens wel gehoord dat bij zelfmoord mensen in een volgend leven zelf daarvan het karma moeten uitwerken.
Lastig wel, D66, dat de psychologie het concept van de ziel heeft losgelaten.

gravatar

Juridisch is het begrip zelfdoding nuttig opdat de pleger niet vervolgd wordt.
Ik denk aan de prostitutie die gedecriminaliseerd werd, waarna zij een slavenhandel werd.
Iedere stimulans die men krijgt, zet men automatisch om in dezelfde richting, dat is mechanisering. Het is al zo ver dat men dat niet ziet, ook dat is mechanisering.

gravatar

Dan zie je gisteren die plantsoenendienst bezig, ze houden een praatje en halen een plant uit de boom die erin gegooid is door de jeugd, van een bankje waar ik weleens even zit. Er hangt nog een sliert plastic ook, en ze overleggen om een hele zijtak van die boom eraf te zagen. Heel professioneel.

gravatar

Loek. Niks tegen ze zeggen!! Anders voelen ze zich beledigd. En dan willen ze je vermoorden! Vooral als ze zo’n schoffel hebben.

gravatar

Een goede uitleg. Van belang zo rond verkiezingstijd. Ik heb trouwens wel gehoord dat bij zelfmoord mensen in een volgend leven zelf daarvan het karma moeten uitwerken.
Lastig wel, D66, dat de psychologie het concept van de ziel heeft losgelaten.