Onderzoekers ontdekken varken dat naar groente smaakt

Broccolizeug schouderophalend ontvangen

In het Gelderse Ede is een varkenssoort ontdekt die nagenoeg hetzelfde smaakt als groente. Onderzoekers hebben de ‘revolutionaire ontdekking’ vrijdag gepresenteerd. Volgens hoofdonderzoeker Tineke Maas is het varken dé oplossing voor zowel vegetariërs als carnivoren.

Maas: “Dit is een geweldig alternatief voor vleeseters die toch gezond willen eten. En vegetariërs kunnen juist de essentiële bouwstoffen binnenkrijgen die ze missen in hun eenzijdige groentedieet. Er zijn alleen maar voordelen: het ziet eruit als een speklap, maar het heeft de textuur van een stronkje broccoli. En het verschil proef je nauwelijks.”

Vegetariërs en carnivoren hebben unaniem schouderophalend gereageerd op de groentezeug. Mieke Jansen, bbq’er in hart en nieren: “Wat heb ik aan een stuk vlees dat naar selderij smaakt?” Frits van der Velden, principieel vegetariër: “Wat heb ik aan een aubergine die vermoord is?”

Volgens Maas maakt het allemaal niet zoveel uit: “Ik heb ‘em toch al op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beseffen deze mensen wel dat er nog meer varkens nodig zijn voor deze ontwikkeling? Deze is alleen in het belang van de bio-industrie.

Reageer
gravatar

Of juist minder omdat mensen dankzij de broccolizeug meer gewend raken aan de smaak van plantaardig voedsel en zich realiseren dat een struikje broccoli toch voordeliger is.

gravatar

Wij hebben een varken dat vegetarisch is. Hij eet alleen

Knolraap, Lof, Schorseneren en Prei.

En voor het slapen gaan knort hij altijd liedjes van Drs. P.

Reageer
gravatar

Toch fideel van jullie varken, er is verder geen hond of haan meer die om Drs. P’s verscheiden kraait. Weet je wel zeker dat het avondlijk geknor niet op bronchitis duidt?

gravatar

En wat te denken van randstedelijke ‘lamstralen’?
Wat nu zijn “lamstralen” eigenlijk? Definitie: ‘lamstralen’ is een containerbegrip waarin alle vormen van niet 100 % menselijk organisme worden ondergebracht; o.a. jonge rodeo-rijders in oude BMW’s en Golf GTI’s en omgedraaide honkbalpetjes, al of niet in combinatie met voetbalhooliganisme, fans van Abu Al Bagdadi met Nederlands paspoort, graaiende CEO’s en coma-zuipende tieners. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

gravatar

Ik herinner me een ontroerend voorbeeld van de intieme relatie tussen mens en dier, een boer en zijn vee: een boer in Amerika die zijn varkens voederde en een flauwte kreeg: hij werd nooit meer teruggevonden. Alleen zijn kunstgebit bleken de kwispelende dieren niet opgegeten te hebben toen zijn familie kwam kijken, dat lag er nog binnen de omheining.

Reageer
gravatar

Oprechte liefde bestaat ook nog wel in oorspronkelijke gemeenschappen op het platteland in Zeeland waar iedereen elkaar helpt en alles met elkaar deelt.

gravatar

Vooral op Oosterland zijn we trouw aan de Heer. Hij stierf voor onze zonden aan het kruis. Alles heeft een doel in ons bestaan. We hebben pas nog het bankje in het bushokje aan de weg weggehaald toen daar iemand gewoon zomaar eens ging zitten en de bus niet nam.

gravatar

Volgens mij gaat het bij de meeste vegetariërs niet om de smaak maar omdat ze het zielig vinden voor het gestorven dier. Dus of het nou een uitkomst is voor vegetariërs…

Reageer
gravatar

Heb het geproefd en het is werkelijk fantastisch. Zo’n verfijnde smaak en op culinair gebied een enorme verrijking. Echt voor iedereen een aanrader.

Reageer
gravatar

Geprobeerd, maar moet alle recepten aanpassen.
Een speklapje met mosterdsaus is lekker, maar als dat speklapje dan als rode bietjes smaakt is het niet meer te pruimen. Pruimen trouwens ook niet!

gravatar

Wat wilt u nu vertellen?

Moslims eten geen huisdieren?
Moslims eten geen varkens?
Varkens eten geen moslims?

Waren varkens vroeger “gewoon” en tegenwoordig “ongewoon” huisdieren?

Waren varkens vroeger huisdieren en tegenwoordig niet meer?

Stelt u impliciet dat huisdieren niet worden opgegeten???

Wees nu eens duidelijk…

gravatar

Aspie, ik begrijp het niet goed. Soms ben ik weleens een beetje in de war. Ik bedoelde eigenijk dat moslims varkens zijn.

gravatar

Wauw, ze ontdekken ook van alles tegenwoordig! Wat mogen we volgende week verwachten?

Een alcoholisch drankje voor achter het stuur?
Een alochtoon die wel wil werken?
Een geiteneuker-vriendelijke Wilders?

Het houdt maar niet op

Reageer
gravatar

Allochtonen die willen werken zijn er al, maar je hebt gelijk, ze zijn nog niet ontdekt. In elk geval nog niet door Gekke Geert en de Telegrof.

Het is trouwens geiteNneuker.

gravatar

Is dit dan DE oplossing voor moslims die wel eens trek hebben in iets hartigs en dan -als de imam even niet oplet- snel een karbonaatje, frikandel speciaal of een broodje fricandeau naar binnen werken?

gravatar

En “allochtoon”, niet alochtoon.
Maar preciseer s.v.p. even welke allochtonen je bedoelt, Polen werken en drinken hier keihard tegen minimumlonen, Bulgaren moeten een lange reis maken om zich hier succesvol in de Toeslagensfeer te laten inschrijven en Roemenen ondernemen hier onvermoeibaar veld- en strooptochten om het ouderenprobleem voor ons op te lossen.
En nou nooit meer de integratieve werking van de EU ter discussie stellen hè? 3e generatie Belchinees!

gravatar

Heb ik toch een reactie van je familie losgekregen, Corrie! Gezien de gebruikte naam eentje met zelfkennis, en dat mag wel opmerkelijk genoemd worden!

Overigen was ik altijd Groninger, maar ben ik juist om de pittige volksaard fluks naar het mooie Twentse land verhuisd. Altijd beter dan Brabant waar het sti(n)kt van de varkens!