Wetenschappers maken kweeksoja in laboratorium

Eerste sample sojavervanger trots gepresenteerd

Het is een groep wetenschappers in Ohio eindelijk gelukt om zelf soja te kweken in een laboratorium. Vanmiddag werd de eerste sample kweeksoja trots in een petrischaaltje gepresenteerd.

“Het is een ongelofelijke doorbraak. Het is nu mogelijk om soja te eten zonder alle schadelijke gevolgen ervan te ondervinden”, zegt gentech-wetenschapper Bob Stope trots. De labsoja moet de oplossing worden voor de aanhoudende kritiek op de soja-industrie.

Stope: “Het is nu nog te duur voor consumenten, maar op termijn is kweeksoja een prima sojavervanger. Alleen smaakt het nu nog te veel naar vlees, maar dat hopen we de komende tijd te perfectioneren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *