Helen Lane / Shutterstock / StudioSpeld

Helen Lane / Shutterstock / StudioSpeld

Week zonder vlees heet voortaan ‘weeck’

Het is deze week de ‘Nationale week zonder vlees en zuivel’. In deze week worden mensen aangemoedigd om een week lang geen vlees en zuivel te eten. Om verwarring te voorkomen heeft de organisatie onder druk besloten de ‘week zonder vlees en zuivel’ voortaan ‘weeck’ te noemen.

Flexitariër Mark (26) vindt het onduidelijk dat deze week zonder vlees is, maar dat het tot voor kort nog gewoon een ‘week’ werd genoemd: “Bij een ‘week’ denk ik aan een normale week, met op maandag ei met spek, op dinsdag een broodje salami en ’s avonds een lekkere kipschitzel, woensdag gehaktdag, donderdag voor de lunch een vegetarische quinoa salade, ’s avonds een lekkere karbonade, en in het weekend vaak met maten naar een all you can eat Argentijnse steakhouse. Bij een duidelijk aangekondigde week zonder vlees, of een ‘weeck’, zou ik daar misschien twee keer over nadenken. Aan de andere kant, ik ben al flexitariër, ik doe al genoeg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit ‘de hemel’ stuurde mijn vader naar mij het volgende bericht: “Als ik De Speld goed lees, mag ik als Rotterdamse slager (van 1925 tot 1972) dankbaar zijn, dat ik in 1972 door een spookrijder op de A16 ben doodgereden”. Ik weet, dat mijn vader altijd gelijk had/moest hebben.

Reageer