NVWA: ‘kipstuckjes’ gewoon een superstomme naam

'Consumenten zijn toch geen kleuters?'

De NVWA snapt niet dat mensen boos zijn over de beslissing dat de Vegetarische Slager zijn productnamen moet veranderen. De toezichthouder is van mening dat ‘kipstuckjes’ en ‘gerookte speckjes’ gewoon superstomme namen zijn.

“Consumenten zijn toch geen kleuters?”, verzucht NVWA-chef Freek van Zoeren. “Een paar letters aanpassen in een productnaam is zo onvoorstelbaar treurig. Moeten we dat dan gewoon maar goed vinden? In zo’n land wil ik niet leven.”

Andere producten waarvan de NVWA de naam wil verbieden zijn studentenhaver, schuddebuikjes en melk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vond Boerenkaas al zo zielig. Of smerig (burp).
Om niet te spreken over wegen die met kinderkopjes zijn aangelegd. Afkomstig van de kinderboerderij (dank Adrie Vormaat!)

Reageer
gravatar

Goed zo NVWA, aanpakken dat tuig! Wie denken ze dat ze zijn, een beetje met de naam lopen rommelen. Goed dat u zich daarop concentreert en onze betrouwbare sector niet op de huid zit.

Reageer
gravatar

Chicks.

Moeten we trouwens altijd die afkortingen, codes, uit ons hoofd kennen, dat betekent dagelijks bijhouden, om niet als sul bekend te staan in dit land?
Ja dan is Twitter inderdaad literatuur.

Reageer
gravatar

Laat de slager toch lekker zijn eigen namen voor zijn producten verzinnen. Het gaat nvwa helemaal niks aan wat de product namen zijn. Zij zijn er om te onderzoeken of het voedsel veilig eetbaar is niet wat de naam is. Nvwa ga liever je echte werk doen in plaats van druk maken over de naam van de producten en dan noem jullie de consumenten zielig, man kijk liever naar je zelf als je daar druk omgaat maken.

Reageer
gravatar

De Vegetarische Ik-Slacht-Niet-Slager stelt voor om de namen te veranderen in “Nep-maar-het-smaakt-bijna-als-echte-kip stuckjes” “Gerookte-maar-niet-met-sigaretten-rook Nep-dus-zonder-varkensvlees-erin-speckjes” en “Nep-want-niet-van-echt-vlees-gehacktbal”. Verzamelnaam wordt “Nep-eten”

Reageer
gravatar

Exact. we hebben er nog veel meer:
Jodenkoeken
Negerzoenen
Toetenvegers
Pindakaas
Boomstammetjes
Mergpijpen
autodrop
la vache qui rit
k3-limonade
dropveters