Leeuwen ontdekken dat ze de voedingsstoffen van een antilope niet nodig hebben

'Met een handje noten per dag red je het ook wel'

Een troep leeuwen in Botswana eet sinds vorige maand geen vlees meer. De troep is erachter gekomen dat ze de voedingsstoffen van een antilope helemaal niet nodig hebben. “Met een handje noten per dag red je het ook wel.”

“We hadden al langer morele wroeging,” vertelt het alfamannetje van de troep. “Maar het scheelt ook gewoon een hoop gedoe weet je? We hoeven nu niet elke avond met z’n zevenen achter een zieke antilope aan te sprinten. En dan is het ook nog beter voor het milieu. Je vraagt je wel af waarom niet gewoon het hele dierenrijk vegetarisch is.”

Dat er inmiddels drie leeuwen uit de troep zijn overleden aan de honger, is slechts een opstartprobleem: “Kijk we zitten hier natuurlijk wel op de savanne, daar heb je als vegetariër nog niet zoveel keuze. Probeer in Botswana maar eens een fatsoenlijke salade met geitenkaas te vinden. We zijn al een beetje begonnen met het verbouwen van onze eigen groente, maar het zou wel leuk zijn als SLA hier een filiaaltje opent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is helaas wel zo dat ze erg opdringerig zijn met hun mening, de hyena’s en de cheeta’s willen eigenlijk gewoon hun stukje vlees eten, maar voelen zich geïntimideerd door de leeuwen en zitten nu gezamenlijk aan de tofu burgers.

Reageer
gravatar

Waarom valse noten als de verse zongebraden sprinkhanen je in deze contreien je bij wijze van spreken zo’n beetje 24\7 in de muil vliegen?

Reageer
gravatar

je voelt je gewoon een heel andere leeuw met een handjevol noten en een Martini in de lounge. Heel anders dan als je bezweet en onder het bloed komt aanzetten.

Reageer
gravatar

Zoals altijd aapt het dierenrijk de mens weer na. Dat zag je eerst al met die meeuwen, die plots meenden dat ze zich ook wel met vleugels konden verplaatsen, toen kwamen de muggen, die het bloed onder je nagels vandaan zuigen, en nu dit weer. Mens, ik heb het zó gehad met die fauna!

Reageer
gravatar

Altijd dezelfe seksistische vooroordelen van de pers.
Het alfamannetje wordt geïnterviewd, maar wíe mogen er dan weer achter die zieke antilope aanrennen?

Inderdaad.
De sisters.

Reageer
gravatar

Het is voornamelijk dat de leeuw steeds minder weet over waar de antilope vandaan komt en of die wel een goed leven gehad heeft dat er massaal wordt overgestapt op groen. Toch blijft er behoefte bestaan aan dierlijke eiwitten in de dagelijkse consumptie. Er gaan nu stemmen op om het dieet eventueel te gaan aanvullen met sprinkhanen en andere insecten. Af en toe een stukje vlees is dan meer voor de leuk en zal dan wel wat exclusiever vlees worden zoals bijvoorbeeld krokodil, kangoeroe of pygmee, aldus Simba.

Reageer
gravatar

Juist!
U, als etholoog, hebt tenminste goed zicht op de ware beweegredenen en drijfveren die achter bovengenoemde opvallende gedragsverandering van deze prachtige dieren schuilgaan.