Bron Wikimedia - CCBY Maqi

Fijnproever eet alleen vlees als hij zeker weet dat het dier geleden heeft

‘Scharrelen, gátverdamme’

Een stukje vlees bij het avondeten is voor veel mensen gewoon lekker, maar dat geldt niet voor Marten. De Oegstgeestse fijnproever eet alleen vlees als hij zeker weet dat het dier gruwelijk geleden heeft voor het op zijn bord terecht komt. “Ik wil de doodsangst als het ware kunnen proeven.”

We staan in de lokale supermarkt, bij het vleesschap waar Marten vaak te vinden is. Hij toont een pak gemarineerde filetlapjes à la minute: “Dit hier bijvoorbeeld. Als ik hier een hap van neem kan ik het krijsen van de varkentjes nog horen galmen door de gangen van het abattoir. De taaiheid in zo’n lapje totale paniekvlees, dat is genieten.”

Toch gaat het Marten niet alleen om de smaak, het is ook een principekwestie: “Kijk, je wil wel het idee hebben dat zo’n beest uit alle macht nog heeft tegengestribbeld op een felverlichte witte tegelvloer waarop hij de bloedspetters van zijn soortgenoten kon ruiken. Die metaalgeur, daar helpt goddank geen hogedrukspuit tegen.”

Van scharrelvlees moet Marten niks weten: “Scharrelen, gátverdamme. Dat is toch geen leed? Ze moeten die kippen met z’n tienen in een schoenendoos proppen tot de ontstekingen uit al hun plooien woekeren, ze zich op stompe pootjes door hun eigen stront richting einde slepen,” zegt hij likkebaardend. “Sorry hoor, het water loopt me al in de mond als ik dit aan jullie vertel. Momentje.”

Zijn fijne smaak heeft ook nadelen, vertelt Marten: “Natuurlijk. Ik zit weleens in een restaurant en dan moet ik blijven doorvragen of de koe van de steak tartaar wel echt in elkaar gebeukt is in zijn korte leven, maar je zit toch in een restaurant he, dus meestal neem ik ook maar gewoon genoegen als zo’n beest gewoon een poot heeft gebroken bij het transport. Ik ben ook de beroerdste niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De spelt blijft wel bezig hé. Alweer zo’n misplaatste grap.
Mijn oma heeft wel is een koe geaaid.
Komt zo wel heel dichtbij. Smakeloos de speld!

Reageer
gravatar

Ik gebruik en misbruik de naam van God wanneer het mij uitkomt.

Een enkele keer zelfs niet als een vloek maar als een rechtvaardigingsgrond voor mijn alternatieve werkelijkheid 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Volgens mij is degene die de malse randjes van het vlees opzoek dezelfde persoon die zegt ballen in z’n broek tehebben en noemt ze zich Corrie van Hiernaast.

gravatar

Wat een watje, die Marten. Typisch stadsmens. Een echte liefhebber haalt zijn (scharrel!)vlees zelf uit de wei en slacht het met zijn blote tanden.

Reageer
gravatar

Het schijnt ook dat door de stress dat het beest ervaart het vlees lekkerder smaakt. Paniekvlees is malser.

Daarom koop ik vlees altijd bij de Aldi. Duitsers doen niet mee aan die onzin genaamd scharrelvlees.

God heeft ons mensen de baas over de dieren gemaakt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Citaat: Jouw geblondeerde slager schijnt liever verdronken oorlogsvluchtelingen te eten.

Och och Henkie. Ga je nu meneer Wilders van de PVV de schuld geven dat migranten in een bootje stappen om hun geluk in beschaafde landen te zoeken ? En zo de vluchtelingenindustrie in stand houden? Met goedkeuring van de Gutmenschen?

Wow, dat is framen.

Corrie.

gravatar

Tja. Toch is dat precies waar meneer Wilders van de PVV mede schuld aan heeft, dat migranten in een bootje moeten stappen om hun geluk in ‘beschaafde’ landen te zoeken. Met ‘beschaafde’ tussen aanhalingstekens, want als die landen écht beschaafd waren geweest, dan konden die migranten gewoon met het vliegtuig komen.

gravatar

Ali Baba,
Dit is een zeer ongepaste grap na de vreselijke aanslag in Manchester. En veel te snel ook.

gravatar

Niet de naam van God erbij halen, Corrie. Níet doen.
We weten allemaal dat je een selectieve shopper bent als het om Gods geboden gaat.