Brandstichters auto’s GroenLinks-voorman mogelijk vleeseters

Buurtbewoners reageren geschokt

De brandstichters die dinsdagnacht twee auto’s van GroenLinks-voorman Harold Halewijn in vlammen lieten opgaan in de gemeente Wormerland, zijn vermoedelijk vleeseters. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder zijn er sterke aanwijzingen dat de verdachten banden hebben met de bioindustrie. “We zijn de zaak nog aan het onderzoeken, maar de vetsporen die op de auto’s zijn aangetroffen wijzen erop dat de brandstichters rookworst hebben gegeten.”

Bij huiszoekingen is 1200 gram bewerkt vlees aangetroffen in de woningen van de verdachten. De verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht, maar volgens het Openbaar Ministerie is er voldoende bewijs. Bij één van de verdachten zou een Spaanse jamonero en ander gereedschap om hammen mee te snijden zijn gevonden.

Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd. “Het leken zulke keurige mensen die het beste voor hadden met de buurt, zegt Coriene (40), die de verdachten geregeld tegenkwam op het schoolplein. ‘Ze groetten altijd vriendelijk, ik maakte nog wel eens een praatje met ze.” Het nieuws dat de brandstichters mogelijk vleeseters zijn, komt volgens Coriene dan ook totaal onverwachts. Boven de voordeur van Coriene hangt een groot spandoek met ‘Wormerland zegt nee tegen saté!’.

Vorige week was er ook al een incident met vleeseters in Steenbergen. Daar werd een inspraakavond bruut verstoord door tientallen mannen die eerder die avond bij een snackbar gesignaleerd waren. De lokale bestuurders hadden geen antwoord op de spreekkoren. Burgemeester Joseph Vos riep mensen na het incident op om nuchter te blijven en niet direct naar de kiloknallers te grijpen.

Volgens de politie is niet alleen een hardere aanpak van vleeseters belangrijk, maar moet goed gekeken worden naar de motieven van deze mensen: waarom hebben ze vlees gegeten? “Alleen als we dat begrijpen kunnen we ook voorkomen dat lokale politici bedreigd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het blijven rare jongens daar aan de overkant van de Zaan. In Zaanstad zijn vleeseters standaard. Als ze daar in Wormerland niet oppassen worden Wormer, Jisp, Oostknollendam, Wijde Wormer en Neck binnenkort door Zaanstad geannexeerd. Dit mede als vergelding omdat Graft-De Rijp aan onze neus voorbij is gegaan (annexatie door Alkmaar).

Reageer
gravatar

Hier lijkt de veehouderssector van de LTO bij betrokken. Die kampt met een sterk afnemende vraag naar rood vlees met nitriet; niet alle rood vlees kan in ballen gehakt, berenhappen en frikandellen worden verwerkt; veel te duur! In dit soort producten wordt uitsluitend slachtafval verwerkt. Dat men nu overgaat tot het aan huis grillen van rode én blauwe Volvo’s (NB bij een links, koopkrachtig, vleesetend gezin) duidt op een wanhoopsdaad. Weet men zeker dat er geen wraakzuchtige motorbende actief is?

Reageer
gravatar

Beetje jammer van Jochem van den Berg en Laura van Gelder dat autochtonen die opkomen voor onze ‘white privilege’-rechten als vleeseters te kakken worden gezet.

Er zijn grenzen De Speld!.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zo is het De Speld!

Er zijn grenzen, en het gedogen van Van Hiernaast tekent de respectloosheid van jullie kant aan die grenzen!

Daarbij, volgens velen is het nou juist diezelfde Van Hiernaast die de kogelbrief naar Halbe Zijlstra heeft gestuurd.

Reden genoeg om die gozer in quarantaine te plaatsen, wat jullie?

gravatar

U vergist zich dierlijk! Deze mensen zijn puur op zoek jaar warmte. Uit eerdere uitlatingen in Steenbergen bleek al hoe zij hunkeren naar het vrouwelijk geslacht om hun mannelijk deel in te warmen. En nu – kan het concreter? – open vuur. Vleeseters… hoe kunt u het zeggen!

Reageer
gravatar

Nou ik zal het maar meteen zeggen. Wij waren het, want is werkelijk te gek voor woorden dat de groenlinksmaffia TWEE benzineslurpers voor de deur heeft staan.
Bovendien dachten wij dat er Palestijnen woonden.

Reageer
gravatar

Handig om de aandacht op deze manier van de werkelijke toedracht af te leiden. De hamvraag in deze zaak is uiteraard “wat moet iemand van GroenLinks met twee (nota bene niet-hybride) auto’s?”

Reageer
gravatar

Ik weet niet zeker of de term “hamvraag” nog wel mag van de WHO. Binnenkort zal dat veranderen in “kankerverwekkendvleesvraag” denk ik.

gravatar

Auto’s waren wel hybride en ze waren eigendom van het raadslid en zijn vrouw. Ik neem aan dat ze in een klein dorpje in Groningen niet een al te beste aansluiting hebben op het openbaar vervoer. Het raadslid heeft in zijn dagelijkse functie twee bedrijven onder zich; ik neem aan dat iemand daar wel een eigen auto voor nodig heeft. Nog andere onzinpunten die je ook op nu of geenstijl had kunnen maken?

gravatar

@Bo, Oostknollendam ligt naast Zaanstad en Wormerland met een prima OV verbinding naar dorpen in de omgeving als Amsterdam en Zaanstad. Tot zover je eigen onzinpunt.

gravatar

Nee tegen sateh??

Nou, ik neem nog een stokje, hoor!
Lekker met “sambalbij” van de belsjineis!

Reageer
gravatar

Het is ook wel te verklaren vanwege het feit dat het in Nederland nog steeds kindseenvoudig is om vlees te verkrijgen.

Je kan het bij wijze van spreken gewoon bij de buurtsuper kopen. Er wordt nauwelijks gehandhaaft.

Reageer
gravatar

ruimt wel lekker op

gravatar

heb je ook een goede CMS om het vlees goed mee te kunnen bewerken? Of wordt het gewoon hardcoded in de database bijgewerkt?