3D-geprint kweekvlees in gekloonde deeltjesversneller getest

Onderzoek naar het gedrag van kweekvlees met lichtsnelheid

Wetenschappers hebben 9 kilo kweekvlees met lichtsnelheid door een gekloonde deeltjesversneller laten gaan. Volgens onderzoeksteam is het voor toekomstige missies naar andere sterrenstelsels van groot belang om te weten of geprint kweekvlees sappig genoeg blijft voor consumptie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welke isotoop? Bij een kweekvlees-atoom met een massagetal van 18 is het logisch dat er geen positronannihilatie plaatsvind en dat je een burger met lichtsnelheid door een buis duwt. Maar met een massagetal van 19? Is het kweekvlees-atoom dan nog stabiel genoeg? Of is de halveringstijd zo klein dat we straks tofu hebben? Dan trek ik mijn subsidie terug.

Reageer
gravatar

Je MOT het wel WEG kunnen krijgen dus hoe sneller hoe BETer LIJKt me. EN VERder is het een bout IDee om het te KWEKen in de vorm van MALse biefstuk, vrouwevlees EN/of andere voorKEUR EN het dan te verPAKken in recyclebare SHIT. Kan wInst opleveren. EN het is liever voor de katten en HAMsters dus poliTIeK verantwoord. GOed bezig!!

Reageer
gravatar

Vrouwe-vlees of vrouwenvlees? Een letter kan een wereld van verschil maken maar ach, ik heb belangrijker zaken aan mijn hoofd.
Mijn BMI is 17 weet ik nu, te weinig dus…..
Wat zegt dit over mij, en welk dieet moet ik dan gaan volgen?
M.i. een vaag artikel, wel op dieet als de BMI hoog is maar voor de laag-BMI-ers onvolledig.

Rest nog de vraag: wat is het vetpercentage van een mager runderlapje?
Staat er ook al niet in… moet ik dan als laag-BMI patient alles zelf maar uitzoeken? Dat kost energie, met het risico dat mijn BMI nog verder daalt.
Had ik dit maar nooit geweten, ik was tot voor 5 minuten geleden een gelukkig en tevreden mens..

gravatar

Prof.: De laatste optie dan maar… Een sjekladebollendieet bah!!
Volgens mij klopt die tabel gewoon niet!

Of is berekend door iemand van 1.62 lang en 98 kilo, ja dan zou ik ook zo’n tabel maken en heel autoritair zeggen: zo is het en niet anders.

gravatar

Gebleken is dat het vermengd met paardenspeeksel sappig genoeg blijft. Toch is het voorlopig nog voordeliger om slachtvee mee te nemen naar Mars of de Maan. Tevens wordt gedacht aan hamsters en naakte katten die zo de magnetron in kunnen. Ook vliegen kunnen in de juiste hoeveelheid voor een smakelijk en afdoende proteïnenbeleg zorgen. Kortom, mogelijkheden genoeg zonder meteen aan kweekvlees te denken!

Reageer
gravatar

Nu nog die kweekvleesprinter door de geclownde deeltjensversneller. Want ik neem aan dat die meegaat op toekomstige missies. Of wordt het net zoiets als de Nederlanders die met een caravan vol met aardappels naar Spanje gaan, omdat ze die daar niet kunnen aanwijzen in de winkel?

Reageer
gravatar

Met een caravan vol aardappels naar Spanje is helemaal niet nodig; stuur ruim vantevoren uw 3D printer en 1 aardappel naar de camping waar u al 37 jaar komt en pak zelf het vliegtuig.

Tip van Annie: stuur ook een bal gehakt en een sperzieboon mee (bal gehakt in plastic zakje anders vieze troep in pakketje!!) en print uw maaltijd uit, net als thuis. Een spruitje, worteltje o.i.d. passen er ook vast nog wel bij. Gevarieerd eten = altijd goed, ook op vakantie. Als u de ene aardappel en groente eerst schilt is het allemaal nóg makkelijker! Vakantie!!

Nog een tip: zorg dat u -ook ruim van tevoren- een hotel naast de camping heeft geboekt; zo niet bent u des avonds gedwongen in een oude muffe caravan vol exotische insecten waaronder de hier zo gevreesde tijgermug na het tandenpoetsen met bronwater (nooit uit de kraan, dat weet u toch?) te overnachten en dat lijkt me geen pretje..

Desalnietteplus: fijne vakantie!

gravatar

Ok in de herhaling. Ximaar, De handige tip van heer Jeettje is geniaal want u hoeft de sleurhutkeuken voortaan niet meer uit te rusten met stroomvretende apparaten als; koelkast, waterkoker, friteuse, combi-oven of senseo en toch op ieder moment van de dag een houtovengebakken pizza of patatje-met scoren. Bedenk ook eens hoe populair zult zijn als u voor de campingkids in een handomdraai suikerspinnen en felblauw gespikkeld smurfenijs (kleurstof E133) tevoorschijn tovert daarmee meteen van die vervelende Gargamel scheldnaam af bent, ‘s avonds uw mede-campers voorziet van saté en echt Hollands bier want voor Moeder-de-vrouw is het ook vakantie toch?
Nou stuur een kaartje als je in Benidorm gearriveerd bent!

gravatar

@Heer Jeettje: waar zat ik met mijn hoofd… typisch vrouwelijk trekje, moeilijk doen als het ook makkelijk kan… nou ja het was nog vroeg en een ernstig slaaptekort maakt de toestand er ook niet beter op.

Ik moet nu echt eens een vakantie regelen, en een eenvoudige doch voedzame maaltijd, zelfs geen tijd gehad om een broodje te printen vandaag. Aan de slag maar weer. Sloof sloof sloof…

gravatar

Een bekend fenomeen in de hoge-energiediëtiek is dat de massa van vlees toeneemt met zijn snelheid terwijl het volume afneemt. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe een oneindig kleine maar oneindig zware vleesmassa eerlijk verdeeld kan worden over de derde wereld. Zo kan er relatief makkelijk een oplossing worden geboden voor het wereldvoedselprobleem.

Reageer
gravatar

Prof. Dr. P. Beertje: dan print u het veuls te kleine stukje vlees toch een paar keer uit? Of maak ik nu als niet-gastronoom een hele domme opmerking..
Ik ben alleen bang dat het nogal zwaar op de maag ligt; gewoon proberen maar, toch??
Al vrees ik bij gebruik van onbespoten paardenvlees een nieuw pletlandpony-schandaal…

gravatar

Geachte Haagsche,

De gastronomie strekt zich ook uit tot de vloeibare genotsmiddelen, mevrouw. En wat ik zoal van u heb mogen lezen, moet ik, op dat gebied, nederig mijn meerdere erkennen in u.

Het probleem met veuls te kleine stukjes vlees is dat het schier onmogelijk is om ze rare of medium rare te bereiden. De enige culinaire optie blijft dan om er louter gehaktballen van te draaien. Op zich goed eetbaar, doch verandering van spijs etc.

Voedsel IS emotie, mevrouw Haagsche. Een schandaal moet je zelf beleefd, geproefd hebben. Dus opeten dat paard, die hond, die bever.

Overigens doet paardenvlees niet onder voor een kogelbiefstuk van een Blonde d’Aqitaine, een Hereford of een Belgische Blauwe. Dus een Pletlandpony-veulen pate is prima. Op paarden gebied zou ik mij alleen hoeden voor het consumeren van Volbloed-tampony’s.

gravatar

Prof. Dr. Beertje: voedsel is emotie, mooi gesproken. Als men over iemand spreekt in termen als: ‘het is een enorme gehaktbal’ is meteen duidelijk dat dit niet complimenteus bedoeld is om maar iets te noemen.

Mijn reputatie op het gebied van diverse dranken is ietwat vertekend vrees ik, ik had even een fascinatie met vloeibare sjekladebollen, zeker, maar al met al nog nooit gedronken. Al moet ik zeggen dat pruimenwijn (japanner om de hoek) er ook wel ingaat, ik drink het altijd omdat Appie het niet verkoopt. Toch wat vaker een stokje gaan prikken, het eten is heerlijk!
Nu zit ik met een grote fles koud water op mijn bankje weg te suffen, zoals meestal.
Mijn vrij ernstige koffieverslaving -met name in de ochtenduren na het ontwaken- kan ik niet ontkennen..
Wel kieskeurig; niks huismerken of benedenmaatse troep: echte sterke koffie moet het wezen, sterke koffie moet het zijn.

Paard lijkt me niks, ik heb als mini-Annie teveel gepraat en gefluisterd met die dieren en al heb ik ws kilo’s paard genuttigd door de jaren heen; ik eet het net zo graag als hond. Niet dus.

Bever wil ik wel een keer proberen, als wolven bever eten huppelen ze met gemak van Polen naar Luttelgeest, als het mij ook zoveel energie geeft staat het voortaan wekelijks op het menu!

Tip om de kleine stukjes vlees rare te houden: gooi ze op de BBQ, wat ik ook probeer; ik krijg ze -aan stokjes geregen- op de BBQ nooit gaar al laat ik ze er een half uur opliggen, gek hè?
(ja natuurlijk steek ik de BBQ aan, mocht u zich dat afvragen en de rest lukt prima, alleen die stokjes grr…)

Tamponny’s gebruik ik wel, vooral in mijn functie als mantelzorg-hartchirurg.
Handige dingen, zeker als de zaken niet helemaal gaan zoals ik verwacht had en de haarklemmen- en speldjes allen in gebruik zijn wegens het iets te enthousiast aansnijden van een zieke geliefde naaste.
Die scalpels zijn belachelijk scherp, je zou er een perfecte bevercarpaccio mee kunnen snijden!
Maar waar ik zo snel een bever vandaan… Blijdorp, Artis? Of toch gewoon de Biesbosch?

gravatar

Geachte mevrouw Haagsche,

Zo is het. Of de term “lekker kippetje” versus “ouwe taart” bijvoorbeeld geeft een goede impressie van de emotie die desbetreffend persoon oproept. Slappe hap versus zware kost etc. Wat betreft bijdragen aan de Nederlandsche taal wedijveren de gastronomie en de scheepvaart om de eerste plaats vermoed ik. Waarbij ik aanneem dat de scheepvaart als bron wel dood is, in tegenstelling tot de springlevende gastronomie, getuige de immer groeiende lijst straattaal-begrippen. (Aarsbanaan, Beafcake, Choco etc.)

Mijn excuses wanneer ik de indruk wekte u voor een zuipschuit (hé . .) aan te zien. Ik doelde slechts op uw kennis inzake de vloeibare gastronomie, niet op de frequentie en/of kwantiteit van het genuttigde. Echter ik blijf erbij dat ik u in dit deelgebied als mijn meerdere moet erkennen, getuige uw kennis van vloeibare sjekladebollen en pruimenwijn. En koffie, jah koffie . . .

Overigens, ik vermoed dat pruimenwijn uitstekend samengaat met een goed klaargemaakte bever.

Ik ben een groot liefhebber van dieren, mevrouw Haagsche, zowel in levende als dode lijve. Ten opzichte van de gemiddelde stadsbewoner heb ik een meer spartaanse opvoeding genoten inzake huisdieren. In mijn kinderjaren boden dieren mij niet slechts gezelschap en tijdverdrijf, maar maakten ze zich tevens nuttig als bron van inkomsten voor mijn ouders en als diepvries vulling. Een leven na de dood, als het ware. Dat neemt niet weg dat ik wel even zou slikken als mijn Eline plots op mijn bordje lag.

Inzake de gedeelde kloonversneller en oneindig kleine stukjes vlees ben ik bang dat daar tevens oneindig kleine stokjes mee gemoeid zijn en een oneindig stevige BBQ vanwege de oneindig grote massa van dat oneindig kleine vlees. Ik voorzie oneindig veel moeilijkheden.
Het blijft een teleurstellend onderzoeksresultaat voor mij.

Inderdaad ervaar ik ook hier een tekort aan bever momenteel. Echter u bevindt zich mijns inziens in de juiste biotoop voor bevers. Luttelgeest heeft ons geleerd dat bevers te vinden zijn aan de binnenkant van wolven. Mij dunkt toch dat die diersoort ruim aanwezig is in het Haagsche, zij het gecamoufleerd in een wollen jas. Te herkennen aan het domme geblaat.

Een andere optie is om een expert in te huren. Ik heb een vermoeden dat dhr Viesman de kandidaat bij uitstek is om bevers te vangen. Hij zal ze echter, eenmaal gevangen, niet graag meer afstaan ben ik bang.

gravatar

Ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien, maar toch; er borrelt een idee in mij op.
Beste Annie, dat BBQ-en ziet er niet goed uit en dat gaat last geven bij het doe thuis cremeren.
Dus als je nu eens én de BBQ aansteekt én de stokjes? Dan gaat het ook van binnenuit BBQ-en.
En dan kun je de pruimenwijn ook nog gebruiken om de buitenkant te flamberen (sorry dr Beertje).

Wel een natte krant in de buurt houden om de brandweer niet op bezoek te krijgen. Gezelligheid kent geen tijd, maar een brandje maakt dorstig en met de halve brandweerkazerne op in je huis ben je zo door de voorraad heen.

gravatar

Prof. Dr. Beertje: Briljant! Wolven in schaapskleren, natuurlijk….

Toen ik een vriend, nou… kennis, nee vage kennis van me die als bioloog bij Artis werkt vroeg of hij geen bever voor me achterover wilde drukken ter consumptie werd hij belachelijk boos, na eerst gereageerd te hebben zoals Dhr. Viesman dat hoogstwaarschijnlijk ook zou doen.
Die vraag ik dan ook niets verder! Zo flauw!!

Dáár ga ik van zuipen en eigenlijk is het wel waar; ik héb er verstand van. Ik wist op mijn 18e al waar je lekkere kaneellikeur kon kopen wat nog niet bestond volgens velen en als je de niet-alcoholische dranken meetelt poeh…
En uit de tijd dat ik dropverslaafd was stamt de Dropshot, droplikeur dus. Ik bestookte Unilever dagelijks met de vraag of ze het al verkochten; na 2 jaar lag het in de winkel, trots!!

Ik dronk al smoothies láng voor ze uitgevonden waren, ik bedoel maar.
Toch wel een expert.

Overigens ben ik even bezig geweest met een zeilvakantie en ik dacht toen eventjes -geheugen weer opgefrist- dat de meeste uitdrukkingen toch wel uit de scheepvaart kwamen maar sinds de vele kookprogramma’s op tv en de stagnerende scheepsbouw weet ik het niet meer zo zeker… Ik geloof wel dat het koken wint inmiddels.

En inderdaad, ik zat -bevergewijs- weer met mijn neus bovenop de oplossing, ik weet genoeg dankzij de snelcursus spoedchirurgie voor mantelzorgers om de maag snel te openen als ik denk de maagsappen voor te kunnen zijn.
Ik weet wel een oefenpoliticus, of zoiets, die ook kunstgrepen om zijn kapsel Haagsch blond te houden niet schuwt en vast weleens bever eet.
Zo niet pech; dan heb ik toch de ingreep alvast een beetje in de vingers nietwaar?

Als ik over een uurtje langs de meest vage kroegen van het Haagsche loop ligt er vast wel ergens een dronken politicus op de stoep, eruitgegooid wegens vechten/overmatig gebruik van alcohol/te lang en te luid brallen/overgeven op een andere plaats dan de wc-pot. Ik ga er dan vanuit dat hij of zij ook wel bever zal hebben gegeten.

De dierenwinkel bood geen soelaas.. toch heb ik er 2 gevonden: http://youtu.be/TvS_7ZhMQWo
Dan maar geen circus.

De tip van heer Jeettje is uitstekend: metalen pennen eerst gloeiend heet maken, vlees eraan en ook nog eens bakken.
Marineren in pruimenlikeur of benzine, kind kan de BBQ doen.
Toch is en blijft medium rare een muylijke!
(tip: eerst ovenhandschoenen aan, echt, doe nou maar…)

Of gebruik het tegenvallende vlees in bevervallen, ze schijnen er gek op te zijn die vreemde knagertjes.. terwijl het zwaar op de maag ligt merk ik nu.

Jeettje: geen zorgen over brand in huis; de laatste keer dat ik de brandweer moest bellen voor zoiets dergelijks is alweer bijna 3 maanden geleden, ik ben dus heel voorzichtig.

Toch mogen ze me niet echt heb ik de indruk, toen vorig jaar op een zondagmiddag al mijn buurtjes op last van de brandweer (urenlang haha) buiten in het pokkeweer dienden te wachten tot het zeer reëele ontploffingsgevaar bij de buren geweken was zijn ze mij ‘vergeten’ te ontruimen tot grote hilariteit van mijn geschrokken vriendin die TV-WEST had gezien en ‘s avonds belde wanneer ik mijn huis weer inmocht.

Terwijl ik gemiddeld niet vaker dan eens in de 2, 3 maanden binnenshuis iets in de fik steek wat ik zelf niet meer uitgetrapt krijg; dat valt toch wel mee?

gravatar

Een gekweekte sappige kloonversneller bestaande uit 9 delen van een kilo. Missie geslaagd.

Reageer
gravatar

Als je over de gave beschikt om een deeltjesversneller te klonen dan is de lichtsnelheid een stuk van een taart.

ik vermoed de hand van van Bokhoven hierin.

gravatar

Want?
Misschien weet je het nog niet maar het apparaat waarmee je zojuist dit bericht geplaatst hebt werkt op lichtsnelheid. Vervolgens is via de snelheid van het licht je internetsignaal naar een bijeenkomstplek gestuurd om vervolgens met lichtsnelheid naar deze website te gaan etc. etc.

gravatar

@Aapje, de snelheid van het licht is 300000 km/s. Een elektron van 1 eV heeft een snelheid van 600 km/s. Dus nee, het apparaat waarmee het bericht is geplaatst werkt niet op lichtsnelheid. Vooral als dat apparaat op Windows, OSX, iOS, Android of Ubuntu draait.