Door Bo1982/Shutterstock

Man bestudeert menukaart alsof hij iets anders dan biefstuk gaat bestellen

Dave zit met zijn vriendin en haar ouders in een leuk restaurantje in het centrum. Als de ober hem een menukaart aanreikt, knikt hij vriendelijk. Voor de vorm slaat hij hem open en glijdt hij met zijn vingers over de opties. “Hm, lekker, paddenstoelenrisotto”, hoort hij zijn vriendin naast hem zeggen.

“Ze hebben ook scampi”, vult Dave aan. Niet dat Dave bereid is om scampi ook maar te overwegen, maar hij liegt niet: ze hebben ook scampi. De ober vertelt wat er buiten de kaart om te verkrijgen is. Iets met portobello’s van de markt. Iets anders met eend en slakken. Dave knikt met een ernstig gezicht en laat een enthousiast geluidje ontsnappen.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Als alle anderen hun menukaart hebben dichtgeslagen, legt Dave de zijne ook weer op tafel.

“Weet je het al?” vraagt zijn vriendin.

“Ja, medium rare.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *