Shutterstock / Friends Stock

Shutterstock / Friends Stock

Tekort aan enthousiaste medewerkers: alleen nog maar chagrijnig personeel te vinden

Ze zijn niet meer te vinden: enthousiaste medewerkers die met volle overgave en motivatie aan de slag gaan bij hun nieuwe baan. Werkgevers
moeten het helaas doen met chagrijnig personeel.

“Tot voor kort kwamen sollicitanten bij ons met een brede glimlach binnen. Ze wilden de horeca in, in contact staan met mensen en lange dagen maken”,  vertelt horeca-ondernemer Jan van Zetten. “Nu komen ze een kwartier te laat aankakken op hun eerste werkdag, met een smoel die op onweer staat. Ze zitten eigenlijk gewoon de hele tijd op hun telefoon te kijken en hebben geen enkele interesse om klanten te helpen.”

“Maar ik moet iets”, vervolgt de eigenaar van café ‘t Smalle. “Onze vacatures hebben we maar aangepast, geen enthousiaste medewerkers meer, maar medewerkers. En wat mij betreft komen ze in hun kloffie aanzetten, die klanten doen het er maar mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *