Man schreeuwt zijn biefstuk medium rare

‘Koken is finesse, roep ik altijd maar'

Waarom zou je nog een fornuis gebruiken als je je voedsel ook gaar kunt schreeuwen? Met een flinke gil komt al gauw genoeg energie vrij om een eitje te koken, maar er zijn ook ervaren thuiskoks die hele maaltijden bereiden met de nieuwe gaarmethode. Zoals Erwin de Roest, hij schreeuwt zijn biefstuk medium rare.

“Schreeuwend koken is moeilijker dan je denkt”, roept Erwin. “Om zo’n stuk vlees op de juiste manier te garen moet je dus meteen al heel hard schreeuwen, dan schroeit de buitenkant dicht. Vervolgens kun je op een iets lager volume naar de biefstuk blijven roepen, maar ook weer niet te lang want dan wordt het hartstikke taai. Koken is finesse, roep ik altijd maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bè ons kenje in de keldâhboks komme tieâhre voâh un biefstukkie ekstra lâhgs. Alles is geoâhlauf, zolang ie de voâhraad in de vriezâh mááh niet opnieuw tot leíve wek.

De Belsjineis, bè ons kennut al-le-máál!!!!!!

Aupe.

Reageer
gravatar

Ach jeetje, Wiemersma van Hiernaast is alweer wat iebelig geworden, nadat eenieder ‘m wederom van verre om een hoekje heeft zien aankomen.

Het van de daken schreeuwen is sowieso overbodig; zelfs fluisterend mist het zijn uitwerking niet.

Je blijft kansloos pik, en o zo zonde van je energie bovendien.

gravatar

De trollenverdelger zit blijkbaar in een identiteitscrisis nu hij zelf tot trollenverdelger verworden is. Onze sympathie gaat uit naar zijn nabestaanden.

gravatar

Ik weet niet hoor. Ik schreeuw heel vaak naar mijn biefstuk als hij weer eens te rood van binnen op mijn bord ligt, maar gaarder wordt hij er niet van. 🙁

Reageer