Studio Speld / Shutterstock

Oom Theo stopt reserve-rollade in tas voor het geval er geen vlees is bij kerstdiner

'Mij maken ze de pis niet lauw'

Oom Theo staat in de gang te rommelen en stopt een mooi gegaarde rollade in een weekendtas. Het is een voorzorgsmaatregel: Oom Theo wil er absoluut zeker van zijn dat hij vlees te eten heeft bij het kerstdiner bij zijn schoonzoon. “Theo, wat sta je daar nou te doen?”, roept zijn vrouw Tineke vanuit de kamer. “O, niks”, mompelt Theo.

“Je kunt nergens meer van op aan tegenwoordig”, foetert hij in zichzelf. “Vorig jaar kwam die mafklapper van een schoonzoon met paddenstoelenrisotto aanzetten. Armetierig stuk tuig dat het is. Nee hoor, geen grappen dit jaar.” Oom Theo is deze week hoogstpersoonlijk naar de slager gegaan om een drie pond-joekel van een rollade in zijn rolkoffer te schuiven. Vastberaden doet hij de rits dicht en geeft nog een ferme klop op de koffer: “Mij maken ze de pis niet lauw.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *