Youtube.com / allerhande

Alternatief voor kerstpakket: ragout doneren aan een goed doel

Kerst staat weer voor de deur, dus deze week krijgen de meeste werknemers in Nederland weer een kerstpakket van de baas. Een opvallende trend: in plaats van een kerstpakket om mee naar huis te nemen geven steeds meer bedrijven de mogelijkheid om ragout aan een goed doel te schenken.

Lian Liansma van UwMooieKerstpakket.nl ziet een trend. “We horen steeds vaker dat werknemers hun ragout willen doneren. Dat maakt het toch persoonlijk, want mensen kunnen zelf bepalen voor welk goed doel ze ragout over hebben: War Child, stichting AAP, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Wakker Dier, Park Hoge Veluwe, Amref Flying Doctors noem maar op.”

Preike van Hees is een van de mensen die dit jaar heeft gekozen om als kerstpakket vleespap naar een goed doel te sturen. “Natuurlijk is het leuk om ragout van je baas te krijgen, maar uiteindelijk draait kerstmis natuurlijk om stilstaan bij mensen die het minder goed getroffen hebben. Zolang er op deze wereld nog kinderen rondlopen zonder ragout maak ik elk jaar 50 liter ragout over aan SOS Kinderdorpen.”

Robert Arentsz, administratief medewerker bij een bedrijf dat ziekenhuisapparatuur maakt, staat ook open voor alternatieven, maar doneert zelf al ieder jaar een paasstol aan het NIOD instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies. “Ik heb het liefst een ragoutbon. Je weet toch altijd zelf het beste wat je wilt. En ik wil vooral ragout. Daar heb ik tenslotte het hele jaar hard voor gewerkt.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Anonieme Alcoholist die is gestopt, zend ik de flessen Chileense wijn, die ik elk jaar in mijn kerstpakket aantref, naar Chili voor de arme, dorstige medemensen aldaar.

Reageer