Wie denkt dat TikTok de geestelijke gezondheid van jongeren alleen maar schade berokkent heeft het mis.

Wie denkt dat TikTok de geestelijke gezondheid van jongeren alleen maar schade berokkent heeft het mis.
De hittegolf is nog maar net voorbij of het sombere weer slaat vele mensen alweer snoeihard in het gezicht.
“Ben je bang voor je vader en moeder?”, vraagt basisschoolleerling Anja aan de 39-jarige Erwin.
Een man die zich op advies van een therapeut kwetsbaar opstelde is nu enorm gekwetst.
Er zijn zelfhulpboeken volgeschreven met tips tegen piekeren. Toch is er één simpele en doeltreffende oplossing die altijd werkt: denk constant aan andere dingen.
Die blauwe brief van de Belastingdienst, ruzies met vriendinnen en dan ook nog die gruwelijke festivalkater: tijd om hard weg te rennen. Maar hoe hard moet je nou rennen om van al je ellende af te komen?
De collega's van Sue hebben allemaal last van het imposter-syndroom. Als ze daarover praten tijdens de lunch, doet Sue gezellig mee, ook al begrijpt ze eigenlijk niet goed waar het over gaat en is ze heel bang dat de rest dit doorheeft.
Uit grootschalig onderzoek dat vandaag werd gepubliceerd door het Trimbos-instituut blijkt dat er een nieuwe, populaire trend is onder jongeren: lijden.
Het is een inmiddels vertrouwd gezicht in het straatbeeld van Cuijk: om elf uur 's avonds zitten de gordijnen van Riemer (achternaam bekend bij de redactie) standaard potdicht.
Een vrouw die vindt dat ze veel te hard is voor zich zelf foetert zich om die reden uit. “Wat ben ik toch een afschuwelijk mens: ik ben zo keihard voor mezelf, dat is niet meer normaal. Wat is er in hemelsnaam mis met me? Waarom kan ik niet gewoon iets milder zijn?“, vraagt Conny zich verbeten af.