Shutterstock / Parilov / Studio Speld

Shutterstock / Parilov / Studio Speld

Blue Monday gaat verder als RAL 5008 Monday

Eindelijk is er duidelijkheid over de exacte kleur van Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar gaat verder onder de naam 'RAL 5008 Monday', dat maakte een woordvoerder van de dag vanmorgen bekend.

“Op social media zag je van alles voorbij komen: van turquoise en hemelsblauw, tot indigo en kobalt”, vertelt de organisatie. “Kobalt, kun je het je voorstellen? Dat is dus echt niet wat we met Blue Monday willen uitstralen. Met de naam RAL 5008 Monday hopen we voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen.”

Voor de rebranding van Blue Monday is een speciale werkgroep in het leven geroepen met mensen die levensmoe zijn. “Zij zijn vier weken in een verlaten loods in Oss gedropt, om daar samen te zoeken naar de meest deprimerende kleur blauw. Uiteindelijk is unaniem gekozen voor RAL 5008. Deze tint had volgens het testpanel precies de juiste mix van uitzichtloosheid, apathie en depressie. Als je maar lang genoeg naar deze kleur kijkt voel je vanzelf alle levenslust uit je wegstromen en besef je dat het leven geen enkele zin heeft. Dat is exact wat we met een dag als RAL 5008 Monday willen uitstralen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *