Shutterstock / DC Studio

Shutterstock / DC Studio

Mental health tiktokker helpt jongeren met mentale problemen die ze zonder TikTok nooit gehad hadden

Wie denkt dat TikTok de geestelijke gezondheid van jongeren alleen maar schade berokkent heeft het mis. De 17-jarige Lily is namelijk een mental health tiktokker. Zij helpt jongeren om mentale problemen bespreekbaar te maken die ze zonder TikTok nooit gehad zouden hebben.

“Ik probeer mensen op TikTok duidelijk te maken dat het ok is om je bijvoorbeeld onzeker over je lichaam te voelen”, legt Lily uit. “Ik bedoel: je zit op TikTok, waar mensen met onmogelijke lichamen structureel meer aandacht krijgen. Dan is het niet gek dat je je eigen lichaam raar gaat vinden. Het is fantastisch dat ik dankzij TikTok die boodschap aan miljoenen jonge mensen kan overbrengen.”

Volgens Lily heeft zij een grote doelgroep. Vooral jongeren die veel op TikTok zitten en daarom kampen met mentale problemen volgen tiktokkers zoals zij. “Iedereen die merkt dat hij zich niet zo happy meer voelt, kan minstens zes uur per dag naar mijn filmpjes kijken. Daardoor ga je je gegarandeerd beter én slechter voelen.”

Lily staat overigens niet alleen. Wie haar volgt op TikTok krijgt dankzij het algoritme meteen 500 andere tiktokkers te zien die over hun depressies vertellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Mental health tiktokker”
Is dat een kip die met een tik iets verbetert aan iemands geestelijke gezondheid?

Ik heb de tekst na de eerste alinea niet meer gelezen, want dat kip Tilly zeventien jaar oud is, gaat er bij mij niet in. Een kip wordt immers niet ouder dan tien jaar en in ons land zelfs veel minder.

Reageer