Kit Viatkins / Shutterstock

Kit Viatkins / Shutterstock

Kabinet komt met oplossing psychische problemen kinderen: ‘Trouwen met een mentaal stabiel persoon’

De afgelopen jaren is het aantal jongeren dat gebruik maakt van jeugdzorg voor psychische problemen aanzienlijk toegenomen. Dit vindt het kabinet een zorgwekkende ontwikkeling. Staatssecretaris Van Ooijen vindt dat hulp voor dergelijke problemen eerst bij elkaar moet worden gezocht, vandaar komt het kabinet met een nieuwe oplossing: ‘Trouwen met een mentaal stabiel persoon’.

“We moeten af van het idee dat iedereen met wie het psychisch niet goed gaat aanspraak zou moeten kunnen maken op professionele hulp. Er lopen in Nederland zat leuke singles rond met wie het geestelijk wel toppie gaat”, vertelt van Ooijen. “Als je er eentje aan de haak weet te slaan heb je helemaal geen psychiater meer nodig. Een partner is voor het leven, een psychiater maar voor zo lang de zorgverzekering het dekt.”

Van Ooijen hoopt dat jongeren er niet meer vanuit gaan dat de overheid hun psychische nood wel lenigt. “Een partner vinden is nou eenmaal geen taak van de overheid. Een leuke date vind je op Tinder of Breeze of zo, niet op het gemeentehuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er komen nogal wat mentaal gekrenkte jonge mannen naar Nederland in het kader van de omvolking. Het zou goed zijn als zij trouwen met uw dochters. Daar gaat trouwens ook hun voorkeur naar uit.

Reageer
gravatar

Inderdaad zegt die stomme bril jou niks. Je hoeft daarom de geluidsdingetjes niet uit je oren te halen.

gravatar

Is dit hetzelfde als vaste prijs voor energie? En dan halverwege extra btw en vermindering energiekorting? En dan nog denken bijstoken nu het nog kan totdat alle sing en garen op zijn!: Helaas extra bijslag voor vakantie uitkering, wees gerust als u niet verder kan, is de rekening even juist betaald geweest, lokaal staan we ook al in goede richting nog zonder Ausfahrt, wohin fahren Sie dann? Ich kann Deutsch durch für ohnee um bis wieder zu entgegen entlang so kann ich alles oder nichts, aber mein francisec c n’est pas de Sauvignon und mit dem Os bin ich klos, es ist gesetzt und hereingefangen.

Reageer
gravatar

Verliefdheid wordt in DSM-5 beschreven als Oobsessieve Kwaal met een Emotionele Blindheid (OKEB). In de meeste gevallen duurt deze afwijking niet langer dan een half jaar.
Soms blijft de patiënt een vage vorm van verliefdheid (liefdheid) houden die doorgaans niet langer dan zeven jaar duurt.

Reageer