Wikimedia Commons / Wener Ustorf / Shutterstock / Marcos Mesa Sam Wordley

Wikimedia Commons / Wener Ustorf / Shutterstock / Marcos Mesa Sam Wordley

Oorzaak intergenerationeel trauma blijkt emotionele onbeschikbaarheid van Neanderthaler ‘Denny’

Deze maandag beleefde Nora (28) een doorbraak tijdens haar therapiesessie. Na 8 jaar bij de psycholoog gelopen te hebben, is ze eindelijk tot de bron van haar intergenerationele trauma doorgedrongen. Al haar leed, pijn, angstklachten en hechtingsproblematiek lijken verhaald te kunnen worden op de emotionele onbeschikbaarheid van haar voorvader, Neanderthaler Denny. ‘’Daar is het allemaal begonnen,’’ verzucht Nora. ‘’Denny bekommerde zich meer om zijn stootlans, dan om zijn eigen kinderen.’’ Daarbovenop komt het feit dat ook Nora’s grote neus een gevolg is van haar Neanderthalerbloed.

Om het intergenerationele trauma te doorbreken en zelf te helen, is het volgens Nora’s psycholoog belangrijk om de pijn te doorvoelen, maar ook om empathie op te brengen voor Denny. ‘’Zijn leven was ook niet gemakkelijk,’’ zegt Nora. ‘’De homo sapiens veroverde terrein, de Scandinavische gletsjers breidden zich uit, Denny moest emigreren naar Portugal en Mammoetvlees was in 150.789 voor Christus 7,8% duurder dan in 150.790 voor Christus.’’

Naast dysfunctionele copingstrategieën, zoals confrontaties mijden door stoïcijns in het haardvuur te staren of bizonvlees bingen om emoties te onderdrukken, heeft Nora echter ook positieve eigenschappen en talenten van Denny geërfd. Nora: ‘’Vuurstenen werktuigen maak ik nog steeds met een hoge graad van perfectie. Dat mag ik zeker niet vergeten.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *