Shutterstock / Suzanne Tucker

Shutterstock / Suzanne Tucker

Huidige bezuinigingen jeugdzorg hard nodig om slachtoffers jeugdzorg te compenseren

Het demissionair kabinet is van plan een structurele bezuiniging van 511 miljoen euro op de jeugdzorg in te voeren, boven op de besparing van een miljard euro die al loopt. Dat deze strenge bezuinigingen hard nodig zijn blijkt maar weer nu 22.500 slachtoffers gecompenseerd moeten worden voor het geweld dat zij meemaakte in de jeugdzorg.

“Wanneer onderzoek bevestigt dat driekwart van de jongeren in jeugdzorg met geweld te maken heeft gekregen, dan besef je dat zulke besparingen van cruciaal belang zijn”, vertelt een medewerker van Jeugdzorginstelling in Zeist. Deze medewerker is blij dat de overheid overgaat tot actie. “Zoals iedereen weet: geld maakt gelukkig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *