j.chizhe / Shutterstock

j.chizhe / Shutterstock

Beige, gebroken wit, taupe en vaalgroen uitgeroepen tot de nieuwe primaire kleuren

Rood, blauw, geel en groen: lang stonden ze bekend als de basis van alle kleur, ook wel de ‘primaire kleuren’ genoemd. Maar ook het kleurenspectrum gaat met de tijd mee.

“We merken dat de jeugd een ander referentiekader heeft,” zegt kleurbeleidsmedewerker Julia Pauw. “De eerste kleuren die baby’s tegenwoordig zien zijn onder andere vaalgroen en taupe. Na een paar maanden kunnen ze ook aubergine en oker onderscheiden.”

Om de nieuw uitgeroepen primaire kleuren goed in de samenleving te integreren introduceert het bureau van Pauw een aantal maatregelen: “We beginnen met een heruitgave van alle werken van Mondriaan in schakeringen van taupe, en natuurlijk halen we zo snel mogelijk al het felgekleurde speelgoed uit de handel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Anne Lillioja,

Ten eerste lust ik geen aubergine, ten tweede hartelijk dank voor uw kleidooi poging, ten derde 1 lichte aanpassing zou ik graag zien van materiaal en dat is dnom ombre deselenciao qua pasta, chocolade, pastequidensisao personana inspiratie monsieur Mondriaan avec la municipal van der Leck, por favor di

Reageer
gravatar

Prmaire kleuren zijn rood, geel en blauw!

Jammer dat Anna Lillioja zonder kennis van de kleurenleer een artikel over primaire kleuren schrijft.
Redactie, volgende keer voor De Pin een meer ter zake deskundige auteur in de arm nemen

Reageer
gravatar

Ik ben niet bekend met de pin, daarom mijn eerdere verkeerde plaatsing. Gelukkig wees de chefhoofdredacteur mij op mijn fout. Dus opnieuw en nu op de juiste plaats:
Sonja, schaam je groen en geel!