Mangostar / Shutterstock

Heeft Nederland al groepsimmuniteit opgebouwd voor burn-outs?

In Nederland zijn er jaarlijks 1,4 miljoen mensen die te maken hebben met burn-out gerelateerde klachten – ongeveer één op de zes mensen die werken. Zou dit kunnen betekenen dat Nederland groepsimmuniteit heeft opgebouwd? 

Met name in het onderwijs is vrijwel iedere werknemer ondertussen in contact gekomen met iemand met burn-out klachten. Ook in de zorg lijkt dit probleem eerder regel dan uitzondering te zijn. “Op basis van deze huidige groeicijfers zou werkend Nederland in 2023 immuun kunnen zijn voor burn-outs”, aldus premier Rutte.

Lange tijd heeft het kabinet geprobeerd het aantal burn-outs in te dammen, maar toch bleken de klachten zich snel door Nederland te verspreiden. “De strijd tegen burn-outs vroeg daarom om een andere aanpak”, legt Rutte uit. “Zo is onder andere de pensioenleeftijd verhoogd zodat mensen langer de tijd hebben om te werken, en is de studiefinanciering afgeschaft. Zo maken we de burn-out voor alle leeftijden toegankelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Burn-out:
– NL opgebrand, uitgeblust (fysieke uitputting, verhoogde sensitiviteit, emotionele buien en verminderde persoonlijke bekwaamheid)
– NL Letterlijk vertaald uitbrander

Stress:
– NL spanning (ook in het Engels)
– Nederlanders gebruiken het uitsluitend voor fysiologische spanning (zie: burn-out)

Waarom hebben zoveel landgenoten minachting voor onze mooie taal?

gravatar

Tip! Heb je gevoelens van burn-out kijk dan vaker naar reclames. Het kan je goed doen om al die lieve begripsvolle beetje malle Nederlanders te zien die je op een rustgevende stem toespreken en adviseren.

Het is ook fijn om te zien dat bedrijven er alles aan doen om hun imago van groene milieuvriendelijke producten te verbeteren.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer