Kirill Skorobogatko / Shutterstock

Kirill Skorobogatko / Shutterstock

Wasbeerhond heeft geen spijt: ‘Zou hele mensheid kanker geven als ik kon’

Chinese onderzoekers hebben aan de hand van genetisch bewijs vastgesteld dat het de wasbeerhond was die in 2019 het coronavirus overdroeg op de mens. Denk echter maar niet dat het roofdier uit de familie der hondachtigen er spijt van heeft. “Ik zou de hele mensheid kanker geven als ik kon”, laat hij weten.

Wereldwijd stierven miljoenen mensen aan covid-19 en de hele planeet zat jarenlang vast in lockdowns. Toch voelt de wasbeerhond zich niet schuldig: “Ik zou het zo weer doen. Echt waar, het zal me een rotzorg zijn dat jullie lagen te stikken in de gang van een ziekenhuis in Milaan of dat jullie door long covid nog steeds geen boodschappentas kunnen optillen. Wees blij dat het dit virus was. Als ik van hiv een luchtweginfectie had kunnen maken, had ik het meteen gedaan.”

Het liefst zou de wasbeerhond de hele mensheid zien wegteren door een agressieve vorm van kanker. “Ja, ook je moeder. Ja, ook Keanu Reeves. Ja, ook dat schattige baby’tje vanochtend in de supermarkt. Geloof me, wasbeerhonden maken daarin echt geen onderscheid. Wat mij betreft krijgen jullie allemaal de kanker, en dat bedoel ik letterlijker dan jij je kunt voorstellen.”

Op de wasbeerhond zal nu beter gelet worden. Hoeven we dan niet meer te vrezen voor een nieuwe pandemie? “Nou, ik sprak laatst nog een nijlgans die wilde plannen heeft met het overdragen van de vogelgriep. Nee, natuurlijk niet, kijk me niet zo dom aan. Alsof een wasbeerhond met een nijlgans kan communiceren. Jezus Christus, wat is jullie soort toch achterlijk. Niemand gaat jullie missen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *