Peshkova / Shutterstock

Peshkova / Shutterstock

Oplossing tegen piekeren: constant aan andere dingen denken

Er zijn zelfhulpboeken volgeschreven met tips tegen piekeren. Toch is er één simpele en doeltreffende oplossing die altijd werkt: denk constant aan andere dingen.

Ben je aan het piekeren over je werk? Begin dan nu met onophoudelijk denken aan je falende liefdesleven. Pieker je over de toekomst? Denk dan non-stop aan gênante en ongemakkelijke momenten in het verleden.

Mocht je nou niet goed weten waar je aan moet denken om van dat eindeloze gepieker af te zijn, denk dan eens aan manieren waarop je erachter zou kunnen komen waar je over na zou kunnen denken. Hoe meer onmogelijke manieren in je brein ontspringen, hoe beter.

Wat denk je trouwens van de vergankelijkheid van alles wat leeft? En hoe zie jij je toekomst over 15 jaar? Als het universum eindig is, wat komt er dan achter de grens van het universum? Wat zou je doen als je nu je armen verliest en wat had je graag tegen je moeder gezegd toen je jong was? Bedank ons later. Heb je de voordeur eigenlijk wel dichtgedaan?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *