Shutterstock / tommaso79

Shutterstock / tommaso79

Winterdepressie ligt nu al in de geest

De hittegolf is nog maar net voorbij of het sombere weer slaat vele mensen alweer snoeihard in het gezicht. Dit geldt ook voor de negentienjarige Tess uit Nunspeet. Bij haar ligt de winterdepressie nu al in de geest. Tess: “Waarom heb ik dit nu al?”

Op sociale media zijn de reacties verdeeld. “Dit is de reden dat ik zo van september houd. De ene dag loop je in korte broek naar je werk en de andere dag lig je jankend in je joggingpak in bed”, twittert iemand. En een ander reageert daarop: “Voor mij ligt die winterdepressie dit jaar echt te vroeg in de geest. Wacht nou toch even tot het Sinterklaasjournaal begint.”

Psycholoog Pascal Dernier legt uit dat de winterdepressie ieder jaar rond dezelfde tijd in de geest ligt. “Het is altijd rond week 36, maar omdat het in die periode soms nog behoorlijk warm is valt het mensen ineens extra op.”

Tess is er desondanks niet gerust op. “Vorig jaar begon mijn winterdepressie pas in december, ik vind het nu echt gewoon te vroeg. Gelukkig liggen de pepernoten al in de schappen, kan ik me daar de komende maanden mee volvreten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie zijn toch die mensen die depressief de winter in gaan? Geef gewoon de kachel een tikkie, rood wijntje erbij en zoek een lekker wintersportje uit.

Reageer