Shutterstock

Shutterstock: Roman Choknadii

Burn-out zoekt iemand zonder 9 tot 5 mentaliteit en voorliefde om werk en privé door elkaar te laten lopen

Burn-out zoekt iemand die 9 tot 5 mentaliteit heeft en met voorliefde om werk en privé flink door elkaar te laten lopen. “Man, vrouw of alles er tussenin: zolang het maar iemand is die om 17.00 nog de kracht heeft om tot in de late uurtjes door te werken."

Een hoge mate van collegialiteit staat ook op het lijstje: “Het moet wel iemand zijn die andere collega’s graag het werk uit handen neemt. Iemand die proactief is en waarbij de gedachte om met zijn of haar luie reet op de bank te gaan zitten niet eens opkomt.”

Ideaal zou zijn als diegene ook beschikt over een mager salaris. “Geregeld hoofdpijn van de alsmaar stijgende werkdruk is geen afknapper. Zolang je maar gedreven bent om koste wat kost promotie te maken.” Uren aan zelfontwikkeling besteden is ook een pré. “Wel onbetaald natuurlijk.”

Ben jij iemand die het heerlijk vindt om 30 kopjes dubbele espresso te drinken om de dag enigszins te overleven? Die graag alles door elkaar doet waardoor je binnen no-time het overzicht kwijt bent en constant het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt? Dan zijn jij en de burn-out een perfecte match.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Dan zijn jij en de burn-out een perfecte match.”

Voorheen noemden wij iemand die overwerkt was, uitgeput of afgebrand. Maar in een Nederlandse tekst klinkt burn-out vele malen erger. Zo erg dat men ermee maanden zo niet jaren lang thuis voor de televisie op de bank kan blijven liggen.
Waarmee de overspannenheid nog erger wordt.

Reageer
gravatar

Moderne mensen.
Dit is een voorbeeld (tegen de coronamaatregelen) van linkse debiliteit die met dezelfde kleinzielige weerstand op altijd weer de Telegraaf zichzelf ontkracht.
Nederland zit er vol van. Zo ontstond het nieuwe fascisme.

Reageer