Antonio Guillem / Shutterstock.com

Handig! Dankzij rijangst heeft Norah geen airco nodig want ze hyperventileert de hele auto koel

Rijangst: veel mensen hebben er last van. Zo ook Norah. Vijf jaar geleden haalde ze haar rijbewijs maar sindsdien moet ze regelmatig haar auto langs de kant van de weg zetten om in een zak te ademen. “Zo’n paniekaanval is best wel chill, als je goed doorpuft heb je namelijk geen airco meer nodig.”

"Rijangst heeft ontzettend veel voordelen”, lacht de 29-jarige die deze week al drie keer haar auto een vluchtstrook opreed. “Op hete dagen komt er namelijk zoveel ongecontroleerde lucht uit mijn mond, dat de hele auto afkoelt. Daarbij begin ik meestal ook enorm te zweten, wat super goed is voor mijn vochtafvoer. En als je hart in je keel bonkt, verbrand je dan niet extra veel calorieën?"

“Of er nog meer voordelen aan rijangst zitten?” lacht Norah. “Absoluut. Ik ben me heel bewust van mijn sterfelijkheid als ik achter het stuur kruip. Daardoor leef ik helemaal in het nu. Werkt stukken beter dan mediteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onzin, de mens ademt CO2 van lichaamstemperatuur uit. Hyperventileren is dus bijzonder ongezond, vooral als alle ramen dicht zijn.

Gelukkig is hyperventileren lang niet meer de grote rage van de jaren zestig. Maar voor het geval dat raad ik blazen in een zak aan.

Reageer