Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Botsauto’s op Amsterdamse kermis vanwege veiligheid uitgerust met rijinstructeur

Omdat het vorig jaar behoorlijk onrustig was op de kermis in het Westerpark heeft de gemeente Amsterdam maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Zo worden de botsauto’s nu uitgerust met een gediplomeerd rijinstructeur.

“Binnenspiegel, buitenspiegel, schouder. Let op je dode hoek!” waarschuwt rijinstructeur Ali Birkam de ietwat nerveuze scholier Sterre (16), die keurig met haar armen op tien voor twee in de tweepersoons botsauto zit. “Beetje gas los nu, hou rekening met kruisend verkeer”, zegt Ali. “Moet ik hier naar rechts?” vraagt Sterre. Ali antwoordt: “Geen gehoor is rechtdoor.”

Sterre voelt zich al een stuk veiliger op de kermis. “Het is fijn dat er iemand is die altijd kan ingrijpen als je dreigt te gaan botsen.” legt ze uit. “Dat is iets dat je hier te allen tijde wil vermijden, als je ziet wat die gasten voor messen bij zich hebben.”

Ook zijn er door de gemeente Amsterdam nog een aantal andere veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn de lachspiegels vervangen door reflecterende stickers en blijven de lichten in het spookhuis aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Maarten Hopman heeft flink zijn best gedaan, maar de fotoredacteur werkt hem helaas weer tegen. Op de foto staat niet Sterre (16) en evenmin een rij-instructeur.
In de botsauto zit Inge (26) met een oude opdringerige dikkerd die breeduit haar zit te hinderen.

• Reageer
gravatar

Die ouwe viezerik probeert met beide handen op zijn gulp zijn erectie te verbergen. Als ik Inge (26) was zou ik hem een flinke tik op zijn vingers geven.

gravatar

Bij het autorijden komen de meeste gevaren van achteren. Daarom; waar zijn de achteruitspiegeltjes bij deze ‘botsauto’s ‘/

• Reageer
gravatar

De zijspiegels zijn er bij de vele zijdelingse botsingen van de wagentjes gerukt. Maar de achteruitkijkspiegels zijn ook verdwenen. Ik weet niet hoe dat komt. Heb jij enig idee, Aad?