Ekaterina Vidyasova / Shutterstock.com

Te veel schermtijd maakt ogen gelukkig niet vierkant, je wordt er alleen monsterlijk ongelukkig van

Een opluchting: in tegenstelling tot wat ouders beweerden krijg je van te veel schermtijd geen vierkante ogen, je wordt er slechts monsterlijk ongelukkig van. Dat bevestigen onderzoekers van de universiteit van Wageningen. 

De bal begon te rollen toen een van de onderzoekers na acht uur lang op de telefoon scrollen in de spiegel keek en daar twee zeer bedroefde, maar verder gewoon ronde ogen te zien. “Na een breed opgezet onderzoek met talloze vrijwilligers hebben we onweerlegbaar vastgesteld: van lang naar je scherm kijken krijg je alleen maar een minderwaardigheidsgevoel en een compleet verknipt zelf- en wereldbeeld, maar geen vierkante ogen”, verklaart een onderzoeker.

Toen onderzoekers hun eigen moeders confronteerden met hun bevindingen reageerden die verrassend genoeg niet schuldbewust, maar juist geagiteerd. “Leg die rottelefoon NU weg”, zeiden ze. “Ik tel tot drie en dan pak ik hem af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan, dat is onjuist de oude beeldbuizen hadden een min of meer de vorm van een liggend ovaal.

In feite is dat nog de allerbeste vorm van een kijkscherm, want onze blikveld is horizontaal ovaal – ongeveer zoals een schaatsbaan – doordat we twee ogen met ronde pupillen hebben.

gravatar

Van veel schermtijd krijg je geen vierkante ogen maar rechthoekige ogen. Beetje dom van de onderzoekers van de universiteit van Wageningen.

Onderzoeker Bert Bokhoven zou dat wel hebben opgemerkt.🤓🤓

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer