bodnar.photo / Shutterstock

Overspannen student blij dat leenstelselgeld naar mentale zorg voor studenten gaat

Student Willem (21) heeft inmiddels zijn tweede burn-out door de stress over de enorme lening die hij is aangegaan om zijn studie Culturele Antropologie te volgen. Daarom is hij zo blij dat een deel van het extra geld dat het Hoger Onderwijs door het leenstelsel te besteden heeft wordt geïnvesteerd in mentale zorg voor studenten. 

“Ik vroeg me eerlijk gezegd al langer af waarom het zo moeilijk was om aan een beetje fatsoenlijke geestelijke ondersteuning te komen”, zegt Willem. “Maar ja, ik snap ook wel dat onderwijsinstellingen daar eerst geen geld en tijd voor hadden. Gelukkig zie ik dat dat leenstelselgeld nu dus een goede bestemming krijgt. Ik lig elke nacht wakker als ik denk aan de beslissingen die ik heb gemaakt en moet soms overgeven als ik aan de toekomst denk.”

Ook student Mireille (20), wier haar door de stress uitvalt, is blij met de investeringen in het Hoger Onderwijs. “Een psycholoog is natuurlijk ook niet gratis, maar ik heb er wel keihard een nodig. Dus ik ben blij dat nu van ons geld mentale zorg geregeld wordt. Ik weet niet precies hoe dit dan gaat worden vormgegeven, maar ik kreeg vanochtend opeens wel een hap door m’n keel vanwege dit goede nieuws. Het is fijn als er eindelijk een simpele oplossing komt voor grote problemen.”

Niet alle studenten zijn even blij met het nieuws over de besteding van de leenstelselgelden. Samir (22), heeft bijvoorbeeld zijn bedenkingen bij dat er op sommige plekken duurzame hummusbroodjes in de kantine te koop zullen zijn: “Kunnen we dat geld niet beter besteden aan comfort food?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *