Shutterstock/Bringo

Shutterstock/Bringo

Paranoïde man doet elke avond voor het slapen gaan gordijnen dicht

Het is een inmiddels vertrouwd gezicht in het straatbeeld van Cuijk: om elf uur 's avonds zitten de gordijnen van Riemer (achternaam bekend bij de redactie) standaard potdicht. Een gegeven dat voor vraagtekens zorgt in de buurt. Volgens buurtbewoners is hun buurman 'volkomen paranoïde': "Je vraagt je toch af wat zo'n kerel te verbergen heeft."

Volgens overbuurvrouw Gerda, die goed zicht heeft op haar overbuurman, speelt zich daar elke avond hetzelfde ritueel af: "Ergens tussen kwart voor elf en kwart over elf 's avonds zie je daar de gordijnen dichtgaan. En binnen tien seconden is dan meestal ook het licht uit, dat zie je nog net door het kiertje van de gordijnen heen. Snel daarna gaat op de verdieping daarboven eerst het licht aan, dan óók de gordijnen dicht en dan het licht uit. Heel gek. En heel ontransparant vooral. Ik heb daar een heel ongemakkelijk gevoel bij."

Gerda is wel eens met buurtbewoners om half twaalf 's avonds verhaal gaan halen, maar dat was geen succes: "Belden we aan, deed hij niet open. Probeerden we de deur zelf open te doen, bleek de deur op slot te zitten. Dan ben je toch wel héél ver heen met je paranoia, als je een deur willens en wetens barricadeert voor je medestraatbewoners. Dit lijkt me typisch zo'n figuur waarvan we over vijf jaar na een schietpartij als buurt zeggen 'we vonden het altijd al een vreemde snuiter'. Benieuwd of de politie het ook écht zover laat komen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou voor mij lijkt die bemoeizuchtige buurvrouw dat die paranoïde is. Misschien gaat die man slapen en is dat zijn ritueel. Gordijnen dicht lampen uit! Mensen zijn gewoon te bemoeizuchtig. Niet te geloven.

Reageer
gravatar

Wat een kut buurvrouw zeg wil je gewoon gaan slapen het is toch normaal savonds je fucking gordijn dicht te doen waarvoor heb je die dingen anders ? En dan nog zomaar proberen binnen te komen ook zonder toestemming wat een figuur hè word je echt moe van 😪