TKGGP / Shutterstock

TKGGP / Shutterstock

Dit zijn de 10 mensen die vóór jou op het logeerbed sliepen

‘Nummer 1 en 4 zijn echt goor’

Kom je logeren? Gezellig! Maar voor je daar even enthousiast als onbesuisd ‘ja’ op antwoordt: het is een bed met een geschiedenis. We hadden het al in ons ouderlijk huis, in ons studentenhuis, en sinds we samenwonen is het een logeerbed.

Dit zijn de 10 mensen die vóór jou op het logeerbed hebben geslapen.

1. Oma (2009)
In 2009 hadden we oma te logeren. Opa was toen al een poosje dood, dus die was niet mee. Oma had gelukkig in die tijd nog niet de doorligwonden waarmee we haar later zijn gaan associëren, dus dat zij in 2009 op dat bed heeft geslapen zou niet van invloed hoeven zijn op of jij nu wel of niet op het logeerbed zou willen liggen.
2. Ronnie (2011)
Ronnie was op bezoek in het studentenhuis om een avondje te blowen maar hij had zijn laatste trein gemist omdat we het hele Monty Python-oeuvre achter elkaar hebben gekeken op DVD. Of het lag aan de wiet of niet, Ronnie gooide ‘s nachts alles weer naar buiten wat hij bij een vreetkick naarbinnen had gekacheld. Gelukkig bleef het beperkt tot in de kussensloop. Als het goed is hebben we inmiddels een ander kussensloop hoor.
3. Alle scharrels uit onze studententijd (2012-2016)
Alle scharrels en one-night stands die we in onze studententijd hebben gehad, hebben van dit bed gebruik gemaakt. Een geruststelling: niet al het nachtelijk bezoek dat op dit bed heeft gelegen heeft hier ook daadwerkelijk geslapen.
4. Oma (2015)
God hebbe haar ziel.
5. Lennie (2017)
Toen Lennie zijn baan kwijtraakte en door zijn vriendin op straat werd gezet, heeft hij een paar maanden bij ons gecrasht. Wat is het toch tragisch om te zien hoe mensen die alles kwijt zijn geraakt niet meer goed in staat zijn om voor zichzelf te zorgen Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter met hem.
6. Pascal en Denise (2018)
Kort nadat Pascal Denise had leren kennen kwamen ze bij ons langs om haar aan ons voor te stellen. We herinneren ons nog goed dat we ze meteen een heel schattig stel vonden samen. Ze konden geen moment van elkaar afblijven!
7. Fernando (2019)
In 2019 leek het ons een leuk idee onze logeerkamer via AirBnB te verhuren. Nadat we een week lang de Chileense toerist Fernando over de vloer hebben gehad, zijn we daar snel op terug gekomen. We herkenden ons logeerbed niet meer terug, wat een vuile smeerlap.
8. Pascal, Denise en nog een derde persoon (2021)
De tweede keer dat Pascal en Denise bij ons op bezoek kwamen waren ze nog net zo verliefd als de eerste keer. Het was heel mooi om ze te horen vertellen hoe ‘je hart groeit’ van zoveel liefde en ‘hoe mooi het is om liefde te delen’. Ze zijn ‘s avonds laat de stad in geweest en de volgende ochtend zat er ineens een derde persoon aan het ontbijt.
9. Jayden (2023)
Ons neefje heeft in de herfstvakantie een nachtje bij ons gelogeerd en dat was de eerste keer dat hij in een vreemd huis zonder zijn ouders heeft overnacht. Dat vond hij best spannend. Sindsdien hebben we een zeiltje.
10. Jij? (2024)
We hebben het dekbed speciaal voor je omgedraaid, dus het bed is helemaal klaar om je te ontvangen. Doe wel even een pyjama aan, anders vinden we het vies.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *