Shutterstock: nada54

Paranoot wordt helemaal gek

Deze paranoot trok het al een tijdje niet meer, maar nu zijn de stoppen echt doorgeslagen. “Ik word helemaal gek hier.”

Volgens de paranoot proberen de andere noten in de notenmix hem dol te maken. “Het is hier net een lunatic asylum joh. Word helemaal koekoek.” Hij denkt dat de amandel naast hem heeft gezegd dat niemand hem lekker vindt en niet waardig is om in deze mix te zitten. Hij is toch geen halve gare? “En die gedroogde cranberries zitten ook in het complot. Noem me maar achterdochtig, maar wat heeft verschrompeld fruit te zoeken in een notenmix? Ik word hier todo loco en als ik ooit een keer definitief doordraai komt dat door de cranberries!”

De paranoot slaakt nog een laatste nootkreet: ‘’Ik word helemaal… hoe zeggen ze dat ook alweer? Krankjorum. Doorgeknald. Helemaal van het padje af.’’ De paranoot ziet er ontspoord uit. ‘’Ik trek het gewoon niet meer. Ik word echt lijp, mesjogge. Ik ben m’n tramontane kwijt, zoals m’n opa vroeger zei.’’

Het is al te laat. Niemand kan hem meer helpen. Deze noot wordt lijp. Geschift. Gek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk verhaaltje voor een kinderboekje (liefst met in te kleuren tekeningetjes). Daarvoor moeten echter enkele woorden worden vervangen. Wij adviseren voor “lunatic asylum” het woord “gekkenhuis” te gebruiken en voor “tramontane” “Poolster”. In plaats van “todo loco” lijkt ons “gek doen” duidelijker voor kleuters.

Reageer
gravatar

Ik wil als pedagoog graag nog wat hedendaagse aanpassingen voorstellen.

Voor woorden als lijp, geschift, koekoek, halve gare, krankjorum., doorgeknald, padje af en ontspoord moeten voor de groepen één en twee van de basisschool een of meer alternatieven worden gevonden.

Persoonlijk lijkt mij dat zwakzinnig, debiel, imbeciel, psychiatrisch geval en van lotje getikt begrijpelijker zijn voor de hedendaagse vier- tot zesjarigen.